ΟΣΥΠΑ: Και πάλι απεργία-Εξοργισμένοι οι γονείς

Μαθητές θα απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τις δύο πρώτες περιόδους

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επ’ αόριστον απεργία στην οποία κατήλθαν οι λεωφορειούχοι του ΟΣΥΠΑ, λόγω της μη καταβολής του μισθού τους για τον μήνα Δεκέμβριο από την εταιρεία.

Από την απεργία επηρεάζονται από χθες 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500 χιλιάδες επιβατικό κοινό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Πάντως, χθες το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε τελεσίγραφο στον ΟΣΥΠΑ να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων στην εταιρεία, αναφέροντας πως έχει καταβάλει την προβλεπόμενη χορηγία προς την εταιρεία για το μήνα Δεκέμβριο, στη βάση της υφιστάμενης σύμβασης και εναπόκειται σε αυτή να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε την εταιρεία ότι θα λάβει όλα τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή υπηρεσιών δημόσιων μεταφορών στην επαρχία Πάφου και να τερματιστεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Μέτρα από γονείς και μαθητές
Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της απεργίας, σήμερα μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου και του Λυκείου Έμπας αναμένεται πως θα απέχουν από τα μαθήματά τους κατά τις δύο πρώτες περιόδους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που παρατηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τις απεργίες των λεωφορειούχων του ΟΣΥΠΑ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μάλιστα, την πιο πάνω κίνηση στηρίζει και η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία με ανακοίνωσή της διερωτάται «πότε θα σταματήσει η θυματοποίηση των μαθητών/τριών λόγω των διαφορών των εμπλεκομένων στις συγκοινωνίες;». «Χθες στην Λάρνακα, σήμερα στην Πάφο, αύριο σε κάποιαν άλλη Επαρχία, οι μαθητές/τριες γίνονται, για μια ακόμη φορά, η διελκυστίνδα μεταξύ εταιρειών, εργαζομένων και αρμόδιας αρχής», προσθέτει.

Ταυτόχρονα προειδοποιεί πως, αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, γίνονται σκέψεις για κλιμάκωση των μέτρων.

Μάριος Αδάμου