Ουρσούλα: Στόχος να αρχίσουμε ροή χρημάτων στην Κύπρο Καλοκαίρι

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι υποβλήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και την έγκριση του από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 14/5/2021, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου. Το ΣΑΑ Κύπρου αντικατοπτρίζει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση πόρων ύψους €1,2 δις που θα διατεθούν στην Κύπρο για την περίοδο 2021-2026, από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ. 

>>> Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση του Σχεδίου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη <<<

Μέσα από 134 στοχευμένα μέτρα, 58 μεταρρυθμίσεις και 76 αναπτυξιακά επενδυτικά έργα, σε 5 άξονες πολιτικής και 13 ενότητες, στρατηγικό στόχο του ΣΑΑ Κύπρου αποτελεί «Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του δυναμικού της χώρας για οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικά βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία». 

Το ΣΑΑ ανταποκρίνεται στις Ανά Χώρα Συστάσεις της ΕΕ για την Κύπρο ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με το όραμα και τις κατευθύνσεις που προδιαγράφει η Μακροχρόνια Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, η οποία εκπονείται για λογαριασμό του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου. 

Περαιτέρω πληροφορίες για το ΣΑΑ, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα ΕΔΩ.

Να σημειώσουμε ότι σε ανάρτηση της, η Πρόεδρος της Κομίσιον Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι στόχος είναι να αρχίσει μέχρι το καλοκαίρι η ροή κονδυλίων από το Ταμείο NextGenerationEU:

 

 

 

 
20888