Ούτε νέες χαλαρώσεις, ούτε νέα μέτρα - Τι συζητούν στο Υπ. Υγείας

Δεν θα συζητηθούν, περαιτέρω χαλαρώσεις ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει και επιβολή περιοριστικών μέτρων

Η αξιολόγηση της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται τώρα, με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα, θα τεθεί επί τάπητος στην σύσκεψη που θα έχουν το απόγευμα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική δεδομένου ότι η εικόνα στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι βελτιωμένη και διαχειρίσιμη.

Δεν θα συζητηθούν όμως, περαιτέρω χαλαρώσεις ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει και επιβολή περιοριστικών μέτρων.

«Αυτή την στιγμή δεν ενδείκνυνται περισσότερες χαλαρώσεις μέχρι να σιγουρευτούμε πού θα πάει η παρούσα μικρή έξαρση που παρατηρείται», είπε η πηγή.

Στο μεταξύ, δεδομένο θεωρείται ότι η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών που συνεδριάζει σήμερα, θα αποφασίσει για την χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου σε άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και σε ανοσοκατασταλμένους.

Ο αυξημένος θάνατος υπερηλίκων το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει θορυβήσει τις αρχές, που προκρίνουν πλέον την 4η δόση εμβολίου στα άτομα αυτά που χρειάζονται περαιτέρω προστασία. Τέτοια άτομα είναι επίσης, και οι ανοσοκατασταλμένοι.

ΚΥΠΕ