Π. Νικολάου: Έτοιμη η BOC να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Η Τράπεζα Κύπρου είναι έτοιμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις θέσεις εργασίας

Την ετοιμότητα της Τράπεζας Κύπρου να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις θέσεις εργασίας, εκφράζει εκ νέου ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της τράπεζας, Πανίκος Νικολάου.
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλάβαμε την πρωτοβουλία, πολλές φορές αθέατη για το ευρύ κοινό, για την επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου μας», αναφέρει ο κ. Νικολάου σε μήνυμά του προς το προσωπικό της τράπεζας.

>>> Όλες οι οικονομικές εξελίξεις <<<

 «Στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αυτοεργοδοτούμενο, στηρίζουμε τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει, προσθέτοντας πως κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 η τράπεζα παραχώρησε €451 εκατομμύρια σε νέο δανεισμό σε επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους, καταγράφοντας 2% αύξηση σε σχέση με πέρσι. 
 
Παράλληλα επισημαίνει πως μέχρι στιγμής η τράπεζα υλοποίησε περισσότερες από 25.000 αναστολές δόσεων σε πελάτες, συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου €5,8 δισεκατομμυρίων.
 
«Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της δικής μας σκληρής δουλειάς και δέσμευσης», αναφέρει προς το προσωπικό ο κ. Νικολάου.
 
Επίσης, ο κ. Νικολάου αναφέρεται στην αναβάθμιση των ψηφιακών καναλιών, των προϊόντων και των υπηρεσιών της τράπεζας. «Καλλιεργούμε τη ψηφιακή κουλτούρα, ενθαρρύνουμε και εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας ώστε να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα και να αξιοποιήσει τις απεριόριστες δυνατότητες που του προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος».
 
«Οι δράσεις μας», αναφέρει, «εντάσσονται στο πρόγραμμα Cyprus On (CYON) και υπερβαίνουν τα όρια του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούμε με ικανοποίηση ότι έχει ενταθεί η διάθεση συνεργασίας του κράτους με ιδιωτικούς φορείς για την ένταξη νέας τεχνολογίας όπως η ηλεκτρονική υπογραφή».
 
 Ο κ. Νικολάου επαναλαμβάνει τις αναφορές του κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης τριμηνίας του έτους ότι «η στρατηγική μας παραμένει ξεκάθαρη».

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ενίσχυση του ισολογισμού μας, βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου, καθώς και βελτίωση της αποδοτικότητας των εργασιών μας μέσω μείωσης του κόστους υποβοηθούμενη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το Συγκρότημα βρίσκεται σε καλή θέση, με καλή κεφαλαιακή βάση και ισχυρή ρευστότητα, έτοιμο να στηρίξει την ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας», συμπληρώνει.
 
Τέλος, ευχαριστώντας το προσωπικό της τράπεζας, ο κ. Νικολάου δηλώνει «περήφανος που για μια ακόμη φορά θέσαμε στόχους που θεωρήθηκαν αδύνατον να επιτευχθούν, και τους ξεπεράσαμε».

(KYPE)

 
24979