Πάει και το επίδομα ανεργίας online σε λίγες μέρες

Πριν το τέλος Φεβρουαρίου η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για επίδομα ανεργίας, λέει ο Υφυπουργός Καινοτομίας

Αισιόδοξος ότι πριν από το τέλος Φεβρουαρίου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και για το επίδομα ανεργίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Κόκκινος είπε ότι ήδη υποβάλλονται ψηφιακά οι αιτήσεις για το επίδομα τέκνου, για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, για το επίδομα ασθενείας και για πολλές άλλες υπηρεσίες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθεί πρόσβαση σε άλλες ογδόντα με εκατό βασικές υπηρεσίες, κυρίως του υπουργείου Εργασίας και του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο κύριος Κόκκινος υπογράμμισε ότι συνολικά έχουν επιλεγεί εκατόν-εξήντα-πέντε υπηρεσίες που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Ερωτηθείς για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο Κυριάκος Κόκκινος εξήγησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές για τους πολίτες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα διαφοροποιηθεί η εφαρμογή "σκαναρίσματος", ώστε να ανταποκρίνεται αναλόγως του χώρου που επισκέπτεται ο πολίτης.

Ηλεκτρονικά πλέον και οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας

Να υπενθυμίσουμε ότι εφικτή είναι από την Δευτέρα (7/2) η  ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για επίδομα ασθενείας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τη ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας των πολιτών με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη κράτους, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοινώνει ότι είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

>>> Δείτε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα ασθενείας για covid και όχι μόνο

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένο επίδομα αποτελεί το πρώτο βήμα αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών που αποσκοπεί τόσο στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας με τους πολίτες, όσο και στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της εξέτασης των εν λόγω αιτημάτων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, προχωρά στη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα, με προτεραιότητα στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, τα οποία είναι αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό υποβαλλόμενων αιτήσεων.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, ΕΔΩ με στόχο τη γρηγορότερη εξέτασή τους. 

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας, είναι απαραίτητο οι ασφαλισμένοι να έχουν προηγουμένως δημιουργήσει προφίλ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Cy-Login (Αριάδνη) και να έχουν ταυτοποιηθεί.  

Τονίζεται πως η δυνατότητα υποβολής αίτησης σε έντυπη μορφή θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για τις επόμενες δύο (2) εβδομάδες. Με την παρέλευση της περιόδου των δύο εβδομάδων, η υποβολή αίτησης για επίδομα ασθενείας θα είναι εφικτή μόνο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

​Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

 
24333