Πάει Προεδρικό η ΣΕΚ / Επί τάπητος κατώτατος και πέναλτι 12%

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα (22/1) το πρωί ο Πρόεδρος και μέλη της Γραμματείας της ΣΕΚ

>>>ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ<<<

Στο Προεδρικό θα βρεθούν σήμερα (22/1) στις 10:45 ο Πρόεδρος και μέλη της Γραμματείας της ΣΕΚ για την καθιερωμένη συνάντηση με τον ΠτΔ που είθισται να πραγματοποιείται στις αρχές κάθε νέου έτους.

Ωστόσο, η φετινή συνάντηση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων λόγω της πανδημίας επηρεάζουν τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα τους εργαζομένους

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η Brief, η ΣΕΚ θα θέσει επί τάπητος διάφορα εργασιακά θέματα, ωστόσο, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί τόσο στη θέσπιση κατώτατου μισθού, όσο και στο πέναλτι του 12% στις συντάξεις. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ, Ανδρέα Μάτσα, ο οποίος μίλησε στην Brief η ΣΕΚ θέλει να αναδείξει τα εργασιακά θέματα, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες αναφορές της κυβέρνησης ότι κάτι τέτοιο θα γίνει όταν η ανεργία θα πέσει στα επίπεδα του 5%, σχολίασε πως αυτό που ζητά η ΣΕΚ είναι την διαβεβαίωση πως θα ξεκινήσει ο διάλογος προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάτσας, τόνισε πως αυτή τη στιγμή λόγω πανδημίας και ποσοστού ανεργίας θα ήταν επικίνδυνο να θεσπιστεί κατώτατος μισθός, καθώς ούτε ο μισθός θα ήταν ικανοποιητικός με τα σημερινά δεδομένα και τις δυσκολίες, αλλά παράλληλα θα υπήρχε και κίνδυνος απολύσεων.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αυτό που ζητά η ΣΕΚ είναι να ξεκινήσει ο διάλογος για την θέσπιση του κατώτατου μισθού, ούτως ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να είναι όλα έτοιμα για να υλοποιηθεί η οποιαδήποτε απόφαση εξαχθεί μέσα από τις συζητήσεις. 

Όσον αφορά το θέμα της πανδημίας αλλά και το ποιες είναι οι ανησυχίες των εργαζομένων, ο κ. Μάτσας σημείωσε πως ο μεγαλύτερος φόβος των εργαζομένων αυτή τη στιγμή είναι η απώλεια θέσεων εργασίας
 

 
12530
Thumbnail