Αναμένεται ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξουν σταδιακά

Πέραν του 60% των κέντρων αναψυχής είναι κλειστά τον μήνα Ιανουάριο στην Πάφο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ), Νεόφυτο Θρασυβούλου. Ο κ. Θρασυβούλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου θα γίνει σταδιακά η επαναλειτουργία των κέντρων.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ανέφερε πως στην επαρχία Πάφου τα κέντρα αναψυχής αρχίζουν τις προετοιμασίες για την νέα τουριστική περίοδο με τα γνωστά προβλήματα των αδειοδοτήσεων, προσθέτοντας πως θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ώστε να εξεταστεί το θέμα των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Αναφερόμενος στο χθεσινό 1ο Εργαστήρι Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, ο κ. Θρασυβούλου είπε πως στο πλαίσιο του εργαστηρίου μελετήθηκαν τα επόμενα βήματα του δεκαετούς εθνικού προγράμματος τουρισμού.

Εμείς, είπε, ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής «καταστήσαμε σαφές πως επιβάλλεται η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας και το συγύρισμα του οίκου μας, ώστε να είναι έτοιμοι», όπως επεσήμανε, «για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού με ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες».

 
5358
Thumbnail

Σε νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων του για τον ρυθμό επέκτασης της κυπριακής οικονομίας προέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς η παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία χάνουν δυναμική λόγω υποτονικού εμπορίου και των προκλήσεων στη βιομηχανική παραγωγή.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ειδικότερα, στο World Economic Outlook  (WEO) για το 2019, το ΔΝΤ προβλέπει πως το κυπριακό ΑΕΠ το 2019 θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1% έναντι 3,5% τον περασμένο Απρίλιο. Το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 2,9% έναντι 3,3%, που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου.
 
Η ανεργία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί φέτος στο 8% από 7% στην έκδοση Απριλίου, για να υποχωρήσει στο 6% το 2020, όση ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου.
 
Το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα περιοριστεί στο 0,8% φέτος, έναντι 0,5% που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου, για να επιταχυνθεί στο 1,6% το 2020.
 
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το έλλειμμα στο λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών το οποίο τo 2019 θα φτάσει στο 7,8% και θα υποχωρήσει στο 7,5% το 2020.
 
Ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη παρουσιάζεται να υποχωρεί στο 1,2% φέτος και να επιταχύνει στο 1,5% το 2020. Στη Γερμανία οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας υποβαθμίζουν την εκτίμηση ως προς την επέκταση του ΑΕΠ στο μόλις 0,5% φέτος και στο 1,2% το 2020, ενώ το ιταλικό ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο το 2019 και θα επιταχύνει ελαφρώς στο 0,5% το 2020.
 
Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας προβλέπεται στο 2,0% φέτος για να διαμορφωθεί στο 2,2% το 2020.
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Κύπρου, ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,2% και στο 1,4% το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.
 
Στις ΗΠΑ η οικονομική επέκταση εκτιμάται ότι θα επεκταθεί με ρυθμό 2,4% το 2019 και να επιβραδύνει στο 2,2% τo 2020.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Τέλος, στην Κίνα ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο 6,1% και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,8% το 2020.

article 1