Πάφος: Κάτω του 20% η πληρότητα ξενοδοχείων τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη

Τι εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Κάτω του 20% θα κυμανθεί η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάφου, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων θα κλείσουν μετά το τέλος του Οκτώβρη και κάποιοι άλλοι θα ξεκινήσουν να κλείνουν από τις αρχές και μέσα Οκτώβρη.

>>> Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν θέσεις Ιατρών και Φαρμακοποιού στον ΟΚΥΠΥ-Λεπτομέρειες <<<

Υπάρχουν, είπε, κάποιες πτήσεις που έχουν ξεκινήσει από την Αγγλία, αλλά δυστυχώς οι τουρίστες που έρχονται είναι λίγοι για να κάνουν διαφορά σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχείων. 

Όσο αφορά τον αριθμό των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που θα παραμείνουν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στο 60% των καταλυμάτων της Επαρχίας Πάφου.

Οι τουρίστες που μέχρι στιγμής επεσκέφθησαν την Πάφο, συνέχισε, είναι λίγοι Άγγλοι, Γερμανοί, κυρίως Κεντροευρωπαίοι. Όσο για τον εγχώριο τουρισμό παρατήρησε πως με την έναρξη του Φθινοπώρου έχει περιοριστεί κατά πολύ. 

Σε σχέση με το 2021 ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως προς το παρόν ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου δεν έχει κάποια σοβαρή ένδειξη, σημειώνοντας πως είναι πάρα πολύ νωρίς, λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.

>>> Διαβάστε επίσης: Εθελοντής του εμβολίου Οξφόρδης περιγράφει τις παρενέργειες (Vid) <<<

 Όπως εξήγησε, όλοι εξαρτόμαστε από το κατά πόσο θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον covid- 19, πότε θα είναι διαθέσιμο, πόσοι θα το πάρουν, αν θα συνεχίσει η υποχρεωτική δειγματοληψία για το τεστ του κορωνοϊού  για κάποιες χώρες  και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην Αγγλία που είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να υποβληθεί σε τεστ αλλά και αυτοί που υποβάλλονται σε τεστ έχουν χάσει διακοπές γιατί τα αποτελέσματα των τεστ δεν έρχονται  σε 72 ώρες για να ικανοποιηθεί ο κανονισμός που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Προς το παρόν, συνέχισε, υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες αλλά και η παγκόσμια οικονομία είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθεί.

(ΚΥΠΕ)