Πάνε Τρόοδος Λευκωσιάτες & Πάφιοι για την Ξενοδοχειακή Ακαδημία

Τον Μάρτιο ξεκινούν τα μαθήματα στην Ακαδημία – Πως θα γίνονται και ποιες ειδικότητες είναι διαθέσιμες

Το ενδιαφέρον τους ξεκίνησαν να δείχνουν άτομα για την Ξενοδοχειακή ακαδημία Τροόδους, μια σχολή η οποία έρχεται να δώσει λύση στην έλλειψη του εργατικού δυναμικού που παρατηρείται σε επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές.

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχεται η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους στις Πλάτρες <<<

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του Κρατικού Ραδιοφώνου, ο Κοινοτάρχης Πλατρών και Πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους Παναγιώτης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ήδη γύρω στα 15 άτομα επέδειξαν ενδιαφέρον για να σπουδάσουν στην ακαδημία ενώ άρχισαν να παραλαμβάνουν και άλλες αιτήσεις.

>>> Διαβάστε επίσης: Οι χώρες που καταργούν τα μέτρα κατά της πανδημίας

Πιο συγκεκριμένα από τις έξι ειδικότητες που προσφέρει η ακαδημία, (γκαρσόνια, καμαριέρες, υπεύθυνους υποδοχής, μπάρμεν, βοηθούς μάγειρες, βοηθούς ζαχαροπλάστες), ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τα γκαρσόνια και τους βοηθούς μάγειρες, αφού ήδη υπάρχουν συμπληρωμένες ομάδες για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι για την ειδικότητα καμαριέρων δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι τα 15 άτομα  που επέδειξαν ενδιαφέρον κατάγονται από διάφορες περιοχές της Κύπρου όπως την Λευκωσία και την Πάφο και όχι μόνο από το Τρόοδος.

Ερωτηθείς πόση είναι η ανάγκη για προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή των Πλατρών, ο Κοινοτάρχης ανέφερε ότι το ιδανικό θα ήταν να φοιτήσουν τουλάχιστον 40 άτομα για να καλυφθούν οι θέσεις: «Από μια έρευνα που κάναμε στις Πλάτρες, τουλάχιστο 40 άτομα χρειάζονταν οι εστιάτορες και ξενοδόχοι για να λειτουργήσουν κανονικά», σημείωσε.

Λεπτομέρειες για την Ακαδημία και τα μαθήματα που θα γίνονται

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους είναι πρωτοβουλία του Δίκτυου Τροόδους σε συνεργασία με το MESOYIOS Education Group.

Πρόκειται για την πρώτη Επαγγελματική Ακαδημία με την φιλοσοφία «σπουδάζω και εργάζομαι» στις Πλάτρες και τα μαθήματα να γίνονται στο χώρο που μας παραχώρησε το ξενοδοχείο Forest Park. Τα μαθήματά θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 αναμένεται να πάρουν δίπλωμα οι πρώτοι απόφοιτοι της σχολής. 

Η ακαδημία είναι  βασισμένη στα Ελβετικά Πρότυπα και έχει με στόχο όχι μόνο την επίλυση του προβλήματος προσωπικού αλλά και την εκπαίδευση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού πρώτης γραμμής ενώ αποτελεί μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία γιατί  οι ενδιαφερόμενοι θα σπουδάζουν χωρίς να πληρώσουν, θα αποκτήσουν πείρα και όταν τελειώσουν τις σπουδές θα έχουν εξασφαλισμένη δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, ξενοδοχεία και εστιατόρια θα χορηγήσουν υποτροφίες σε άτομα που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ξενοδοχειακά, θα τους καλύψουν τα έξοδα των διδάκτρων, την διαμονή/διατροφή, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ΓΕΣΥ και θα τους καταβάλουν ένα ποσό ως μισθό ενώ θα κάνουν πρακτική ταυτόχρονα κοντά τους. 

Επίσης θα δίνεται επαγγελματικό δίπλωμά το οποίο είναι κάτω από την αιγίδα της ΑνΑΔ ενώ τα μαθήματα θα είναι ενός χρόνου και στα ελληνικά. Στην θεματολογία των μαθημάτων, η ακαδημία θα καλύψει 6 ειδικότητες (γκαρσόνια, καμαριέρες, υπεύθυνους υποδοχής, μπάρμεν, βοηθούς μάγειρες, βοηθούς ζαχαροπλάστες) ενώ ευκαιρία να κάνουν αιτήσεις θα έχουν άτομα άνω των 16 ετών, με τον μόνο περιορισμό να είναι ότι το άτομο να πρέπει να έχει τελειώσει το σχολείο.

Οι φοιτητές στην ακαδημία θα κάνουν πρωινά μαθήματα την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ τις άλλες μέρες θα κάνουν πρακτική στην επιχείρηση. Το δίπλωμα χωρίζεται σε 2 τετράμηνα (ένα την άνοιξη και ένα το φθινόπωρο) με ένα ενδιάμεσο τετράμηνο όπου θα γίνεται το internship, που θα είναι καθαρά πρακτική άσκηση με επίβλεψη των καθηγητών του εκπαιδευτικού κέντρου.

 
21619