Πανεπιστήμιο Κύπρου: Έργα άνω των €110 εκ. στην Πανεπιστημιούπολη

Στα «σκαριά» βρίσκεται και η ανέγερση των νέων Φοιτητικών Εστιών – Φάση Β’ στην Πανεπιστημιούπολη

Εμβληματικά έργα πέραν των €110 εκατ. βρίσκονται υπό εξέλιξη στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου, προς όφελος των φοιτητών/τριών, του προσωπικού και της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει και προηγούμενο ρεπορτάζ της Brief, άλλα δύο έργα τα οποία θα προκυρηχθούν σύντομα είναι πρώτον, το φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο σε πρώτη φάση είναι ισχύος 5 μ.β. και έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των Ηνωμένων Εθνών για να προχωρήσει η προκήρυξη, διότι το έργο βρίσκεται στην νεκρή ζώνη (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ). 

Όπως αναφέρει στα κοινωνικά του δίκτυα το Πανεπιστήμιο, υπό εξέλιξη είναι τα έργα ανέγερσης της Ιατρικής Σχολής, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών και των Κοινόχρηστων Χώρων Διδασκαλίας, και του CCRI - Cyprus Cancer Research Institute.

«Στα «σκαριά» βρίσκεται και η ανέγερση των νέων Φοιτητικών Εστιών – Φάση Β’ στην Πανεπιστημιούπολη με 730 νέα δωμάτια, το οποίο θα είναι το  μεγαλύτερο έργο υποδομής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

>>> Διαβάστε με λεπτομέρειες όλα τα έργα στο Πανεπιστήμιο σε ρεπορτάζ της Brief <<

«Η δημιουργία των πράσινων και έξυπνων Φοιτητικών Εστιών θα δώσει περισσότερη πνοή και ζωντάνια στην Πανεπιστημιούπολη και αναμένεται να επηρεάσει ευεργετικά τις/τους φοιτήτριες/ές μας και να τους διασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής», γράφει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά του δίκτυα.

ΚΥΠΕ

 
24577