Παραμένει το χάσμα ανάμεσα σε ΚΟΠ-ΠΑΣΠ για μισθούς ποδοσφαιριστών

Ο ΠΑΣΠ δεν κατέθεσε πρόταση αλλά έθεσε όρους, αναφέρει η ΚΟΠ – Καταθέσαμε πρόταση απαντά ο ΠΑΣΠ

Ο ΠΑΣΠ δεν κατέθεσε πρόταση αλλά έθεσε όρους, αναφέρει, σε ανακοίνωση της η ΚΟΠ.
 
Σημειώνει ότι όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει, αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για δημόσιες αντιπαραθέσεις, «ωστόσο όταν διαπιστώνουμε πως υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, ως Ομοσπονδία έχουμε ευθύνη να θέτουμε τα πράματα στη σωστή τους βάση για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Όπως αναφέρει, η ΚΟΠ, σε συνεργασία με τα Σωματεία υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση στον ΠΑΣΠ που μεταξύ άλλων προέβλεπε συγκεκριμένες, ποσοστιαίες μειώσεις στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, «πρακτική που βλέπουμε να ακολουθείται και από άλλες Ομοσπονδίες και Συλλόγους διεθνώς, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που αποδεδειγμένα σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η Πανδημία του ιού COVID-19».
 
«Ο ΠΑΣΠ απέρριψε την πρόταση της ΚΟΠ, χωρίς να επανέλθει με συγκεκριμένη αντιπρόταση. Το μόνο που έθεσε ενώπιον της ΚΟΠ ο ΠΑΣΠ, ήταν η πρόθεση του να συζητήσει μόνο αποκοπές για την περίοδο μετά τις 15 Μαρτίου 2020. Αυτό δεν ήταν πρόταση, αλλά όρος και υπό αυτό το καθεστώς, δεν μπορούσε να διεξαχθεί διάλογος, καθώς ενώπιον της ΚΟΠ και των Σωματείων δεν υπήρξε συγκεκριμένη αντιπρόταση προς συζήτηση», προσθέτει.
 
Η ΚΟΠ καλεί τον ΠΑΣΠ, έστω και τώρα, εάν έχει συγκεκριμένη πρόταση να τη θέσει ενώπιον της Ομοσπονδίας, η οποία με τη σειρά της, θα ενημερώσει τα Σωματεία και εξέφρασε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή τη διάθεση της για διάλογο επί συγκεκριμένης πρότασης, την οποία άλλωστε υπέβαλε προς τον ΠΑΣΠ.
 
«Η ετοιμότητα μας για διάλογο παραμένει δεδομένη. Οτιδήποτε άλλο λέγεται επί του θέματος, αποτελεί ανούσιες συζητήσεις και υπεκφυγές. Με αυτή την ευκαιρία, απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς όσους δηλώνουν ότι αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο, να αποφεύγουν ενέργειες που κάθε άλλο παρά συντείνουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για έξοδο από την κρίση την οποία διανύουμε», σημειώνει η Ομοσπονδία.
 
Πως απαντά ο ΠΑΣΠ
Στο μεταξύ, ο ΠΑΣΠ αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι έχει επανειλημμένα εισηγηθεί και καλέσει την ΚΟΠ σε διάλογο δια των επιστολών της, ημερ. 8.4.20, 15.4.20 και 16.4.20 και είναι η ίδια η Ομοσπονδία που αρνήθηκε τον διάλογο.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Ο ΠΑ.Σ.Π. σημειώνει ότι κατέθεσε ξεκάθαρη πρόταση, μετά από εντολή που πήρε από τα ίδια του τα μέλη, η οποία προβλέπει ότι η βάση της οποιασδήποτε συζήτησης θα πρέπει να είναι η περίοδος μετά την 15.3.20 και μέχρι την λήξη των πρωταθλημάτων και όχι η προ πανδημίας περίοδος.
 
«Θα ήταν πολύ πρώιμο να γίνει αναφορά εκ μέρους μας σε ποσοστά αφού δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που να μας δεικνύουν την έκταση της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία κατά την εν λόγω περίοδο. Συζήτηση επί ποσοστών μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του διαλόγου εφόσον παρουσιαστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στην διάθεση της ΚΟΠ για διάλογο επί τη βάσει της πρότασης μας», καταλήγει.

 
24317