Παρέμβαση Πετρίδη στο Business Hour: Επιτόκια-ΦΠΑ-Οικονομία (VID)

Πόσο επηρεάζει η αύξηση επιτοκίων την Κύπρο; Τι θα γίνει με το ΦΠΑ ακινήτων; Πώς θα τα πάει η Οικονομία;

Σημερινός (12/9) φιλοξενούμενος στην εκπομπή Business Hour by Brief ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για καθυστέρηση που παρατηρήθηκε εκ μέρους της ΕΚΤ στις αυξήσεις επιτοκίων, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν ανησυχεί για μεγάλη αύξηση στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, καθώς όπως τόνισε τα αυστηρά κριτήρια των τραπεζών σε νέο δανεισμό θωράκισε την Κύπρο.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στα ακίνητα ο Υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας», τονίζοντας πως ό,τι και εάν αποφασίσει η Βουλή να ψηφίσει, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το αναπέμψει, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ευρώπη να ζητήσει επιστροφή χαμένου ΦΠΑ από την Κύπρο.  

Αναφορικά με τις αναβαθμίσεις στις μισθολογικές κλίμακες των Αστυνομικών ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως «υπήρχε μία στρέβλωση και την διορθώσαμε», ενώ ταυτόχρονα αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, ο Υπουργός τόνισε πως η οικονομία της Κύπρου αντέχει και στόχος είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης ώστε να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός, ο οποίος φαίνεται να αποκλιμακώνεται. 

Ειδικότερα ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε στα πιο κάτω ερωτήματα: 

1/ Καθυστέρησε η ΕΚΤ στο να αυξήσει τα επιτόκια; 
2/ Πόσο επηρεάζεται η Κύπρος από την αύξηση επιτοκίων; Θα δούμε αύξηση στα ΜΕΔ; 
3/ ΦΠΑ στα ακίνητα: Τι θα γίνει τελικά; 
4/ Αναβάθμιση στις Κλίμακες Αστυνομικών – Αντέχει η Οικονομία;
5/ Ποιες οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κύπρο

Δείτε την 12λεπτη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στο βίντεο που ακολουθεί:

 
24957