ΠΑΣΙΚΑ-ΔΗΣΥ: Συζητήθηκαν τα προβλήματα για τα κέντρα αναψυχής

Ο Πρόεδρος ΠΑΣΙΚΑ επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΗΣΥ για να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν με τα νέα μέτρα

Τον Γενικό Γραμματέα κ. Φάνο Λεβέντη και μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής υποδέχτηκε σήμερα (12/5) στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη. Ο κ. Λεβέντης μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:
 
>>>Δείτε ακόμη: Αλλαγές με τα rapid test / Όσα θα ισχύουν για το SafePass

«Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Νεοφύτου και τον κ. Γεωργιάδη. Παραθέσαμε το αίτημά μας, τεκμηριώσαμε τις θέσεις μας γύρω από το συγκεκριμένο αίτημα το οποίο έχει να κάνει με την επέκταση της ισχύος των διαγνωστικών τεστ που απαιτούνται για να προσέρχεται κάποιος στα κέντρα αναψυχής. Πιστεύω ότι οι θέσεις μας έχουν ακουστεί με κατανόηση και αυτό που προσδοκούμε είναι ότι θα μεταφερθούν στο ψηλότερο επίπεδο εκεί που απαιτείται, ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να έχουμε μια ρύθμιση στο πρόβλημα αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα».
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης τόνισε τα εξής:
 
«Ο τομέας των κέντρων αναψυχής, της εστίασης γενικότερα, είναι από τους πιο σημαντικούς στην κυπριακή οικονομία και αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι είναι ένας από τους τομείς που πλήγηκε περισσότερο από την πανδημία, την κρίση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο. Θεωρούμε πως τα όσα διεκδικεί ο τομέας των κέντρων αναψυχής είναι αιτήματα που μπορούν να αξιολογηθούν θετικά στη βάση της βελτιωμένης επιδημιολογικής κατάστασης. Θα μεταφέρουμε, θα συζητήσουμε τα ζητήματα αυτού του τομέα με την κυβέρνηση, με τη βάσιμη προσδοκία ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις που χωρίς να διακυβεύουν την καλή επιδημιολογική πορεία, να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική δραστηριότητα ειδικά για αυτόν το μεγάλο και σημαντικό τομέα».

ΚΥΠΕ

 
23601