ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Χάθηκε το 2020 για τον τουρισμό

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημερώθηκε για την κατάσταση του τουρισμού στην Επαρχία Αμμοχώστου

Η τουριστική χρονιά έχει χαθεί οριστικά, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, το ΔΣ του οποίου συζήτησε το θέμα σε συνεδρία του στην παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη συνεδρία «διαπιστώθηκε πως ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία της επαρχίας Αμμοχώστου και γενικά όλης της Κύπρου, περνούν δύσκολες στιγμές και πως η τουριστική χρονιά για το 2020 έχει χαθεί οριστικά».
 
Προστίθεται ότι «ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημερώθηκε για την κατάσταση του τουρισμού στην Επαρχία Αμμοχώστου η οποία δεν παρουσιάζεται καθόλου θετική και πως τα μηνύματα που έρχονται από τις διάφορες αγορές δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Από πλευράς ξενοδόχων εκφράστηκε η ανησυχία κατά πόσο θα επαναλειτουργήσουν πολύ περισσότερα ξενοδοχεία από όσα χρειάζονται, κάτι που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα».

>>>Διαβάστε ακόμη: Διακοπές στις χώρες τους επιλέγουν οι Ευρωπαίοι <<<
 
Ωστόσο σημειώθηκε πως «για τους ξενοδόχους της Επαρχίας Αμμοχώστου προέχει η υγεία των πολιτών και στηρίζουν την πολιτική που ακολουθείται, καθώς θα ήταν πολύ επικίνδυνο υπό τις παρούσες συνθήκες να δεχθούμε τουρίστες χωρίς το σχετικό τεστ, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις. Ταυτόχρονα εκφράστηκε η πεποίθηση ότι ο τουρισμός θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες και θα επιβιώσει για να καταστεί και πάλι ο στυλοβάτης της κυπριακής οικονομίας».
 
Ο κ. Νεοφύτου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όσον αφορά τις επιδοτήσεις του κράτους. Κατά τη συνάντηση έγινε αξιολόγηση της όλης κατάστασης και των προβλημάτων που προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για το 2020 όσο και για το 2021, το οποίο αναμένεται να είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά».

(ΚΥΠΕ/Φανίτσα Ζαννέττου)

 
23682