ΠΑΣΥΞΕ: Στα όρια τους οι επιχειρήσεις, όμως είναι βιώσιμες

Πόσο θα επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία η κατάργηση των σχεδίων στήριξης - Τοποθέτηση ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ στο Business Hour

Στο Business Hour by Brief μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, σχετικά με τον τερματισμό των σχεδίων στήριξης από τον Οκτώβρη που ανακοίνωσαν Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, αλλά και για τον τρόπο που η τουριστική βιομηχανία κατάφερε – εκτός των σχεδίων – να είναι βιώσιμη.

Όπως σημείωσε ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ, η στήριξη είχε ξεκινήσει από την αρχή της πανδημίας, προσθέτοντας πως τόσο η Υπουργός Εργασίας, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών έδειξαν τη μεγάλη σημασία που δίνουν και την έμπρακτη στήριξη τους στη τουριστική βιομηχανία. 

«Από εκεί και πέρα γνωρίζαμε και εμείς πως τα Σχέδια Στήριξης δεν πρόκειται να μείνουν επ άπειρον αλλά κάποτε θα τέλειωναν. Εμάς αυτοσκοπός μας δεν είναι να υπάρχουν σχέδια στήριξης αλλά να δημιουργηθεί το πλαίσιο ούτως ώστε να έχουμε αρκετή τουριστική κίνηση και να προχωρήσουμε με την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας», επεσήμανε. 

Σχετικά με την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας ο κ. Ρουσουνίδης υπενθύμισε πως υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια τα διαχρονικά σχέδια της μερικής και της ολικής αναστολής εργασιών, τα οποία θα συνεχιστούν και φέτος μέχρι και την επόμενη τουριστική – καλοκαιρινή σεζόν. Σχέδια τα οποία βοηθούν, όπως σημείωσε. 

Αναφορικά με το 2022 ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε πως ευελπιστούν να είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας και τα σχέδια να μην είναι πλέον αναγκαία, σημειώνοντας ωστόσο πως όπως εκτιμά, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα και χρειαστεί να δοθεί ξανά στήριξη, τότε η πόρτα των Υπουργείων θα είναι ξανά ανοικτή. 

Οριακά αλλά παραμένουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις

«Αρκετές επιχειρήσεις είναι στα όρια τους όμως παραμένουν βιώσιμες – τουλάχιστον για τώρα – και οριακά και με στοχευμένες κινήσεις, με αναδιαρθρώσεις δανείων και με τα σχέδια στήριξης κατάφεραν να κρατηθούν εν ζωή», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης, προσθέτοντας πως έτσι κρατήθηκαν και οι θέσεις εργασίες στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. 

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε στο Business Hour by Brief ο κ. Ρουσουνίδης: 

Την εκπομπή Business Hour by Brief φέρνει κοντά σας η RCB

 
16216
Thumbnail