Πάζαρος: Που βρίσκεται η γέφυρα που θα συνδέει Μεσόγη-Τρεμιθούσα

Επανέναρξη εργασιών κατασκευής γέφυρας διασύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης με βιομηχανική περιοχή Τρεμιθούσας

Πρωτοβουλία για ζητήματα που αφορούν τις βιομηχανικές περιοχές Αγίας Βαρβάρας και Μεσόγης έλαβε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, ο κ. Πάζαρος ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Eπανέναρξη των εργασιών κατασκευής γέφυρας διασύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης με την βιομηχανική περιοχή Τρεμιθούσας
  • Τον υφιστάμενο υποσταθμό της ΑΗΚ στη βιομηχανική περιοχή Μεσόγης που δεν καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτροδότηση των βιομηχανιών και πρέπει να κατασκευαστεί δεύτερος
  • Τον υποσταθμό της ΑΗΚ στη βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί μεν, αλλά χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι όροι της Άδειας Οικοδομής του
  • Μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων της Αγίας Βαρβάρας σε μη κατοικημένη περιοχή με κόστος του αρμόδιου υπουργείου.

>>> Διαβάστε επίσης: Ενώπιον της Επ.Εμπορίου τα προβλήματα βιομηχανικών περιοχών Πάφου <<<

Όσο αφορά την γέφυρα, ο κ. Πάζαρος ανέφερε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων επίσπευσε τις διαδικασίες και είπε στην Επιτροπή πως η μελέτη του πολιτικού μηχανικού είναι προς το τέλος της και μόλις παραλάβουν και τις υπόλοιπες μελέτες θα προκηρυχθούν οι προσφορές.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο βουλευτής, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συσκέψεις από κοινού με τον Βουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής, Κυριάκο Χατζηγιάννη, με επιχειρηματίες των βιομηχανικών περιοχών Αγίας Βαρβάρας και Μεσόγης στην Πάφο.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Πάζαρου:

«Ως βουλευτής Πάφου, παρέμβηκα στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αφού επρόκειτο να συζητηθούν θέματα για τα. οποία έλαβα πρωτοβουλία και πραγματοποίησα κατ’ ιδίαν συσκέψεις από κοινού με τον. συνάδελφο Βουλευτή και Πρόεδρο της επιτροπής κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη με επιχειρηματίες των βιομηχανικών περιοχών Αγίας Βαρβάρας και Μεσόγης.

Προτού αυτά τεθούν ενώπιον της επιτροπής, προηγήθηκε συνεχής επικοινωνία μου και άσκησα πιέσεις προς κάθε κυβερνητικό τμήμα που φέρει ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων προκειμένου τα αρμόδια τμήματα να παραστούν στην σημερινή συνεδρία με προτάσεις και λύσεις.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούν:

1) Την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής γέφυρας διασύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης με την βιομηχανική περιοχή Τρεμιθούσας. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων επίσπευσε τις διαδικασίες και ανάφερε στην Επιτροπή πως η μελέτη του πολιτικού μηχανικού είναι προς το τέλος της και μόλις παραλάβουν και τις υπόλοιπες μελέτες θα προκηρυχθούν οι προσφορές.

2) Ο υφιστάμενος υποσταθμός της ΑΗΚ στη βιομηχανική περιοχή Μεσόγης δεν καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτροδότηση των βιομηχανιών και πρέπει να κατασκευαστεί δεύτερος. Μετά από επαφή με την Έπαρχο Πάφου θα εκδοθεί άμεσα η σχετική άδεια οικοδομής δεύτερου σταθμού με τον όρο όπως η ΑΗΚ προβεί σε μίσθωση του χώρου πρασίνου, κάτι που προνοείται από την νομοθεσία μας όταν αφορά το δημόσιο όφελος.

3) Ο υποσταθμός της ΑΗΚ στη βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί μεν, αλλά χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι όροι της Άδειας Οικοδομής του. Οι εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου ανάφεραν πως εντός των ημερών θα εκδώσουν Πιστοποιητικό με μη εξουσιοδοτημένες εργασίες εν αναμονή ολοκλήρωσης των όρων οικοδομής, δηλαδή κατασκευής πεζοδρομίων, οδικές σημάνσεις και επιπλέον φωτισμός.

4) Μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων της Αγίας Βαρβάρας σε μη κατοικημένη περιοχή με κόστος του αρμόδιου υπουργείου. Η παρουσία της κτηνοτροφικής μονάδας πέραν της γενικής ακαλαισθησίας, εμποδίζει την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Γεωργίας, η εισήγηση αυτή προτάθηκε και παλαιότερα, υπάρχει θετική ανταπόκριση με το κόστος μετακίνησης να υπολογίζεται σε 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ. Ευχαριστώ τον κάθε αρμόδιο για την άμεση και θετική ανταπόκριση, για τις προσπάθειες στην εξεύρεση λύσεων και ευελπιστώ πως με την αγαστή συνεργασία που έχουμε θα λύσουμε σύντομα τα προβλήματα.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον συνάδελφο βουλευτή κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα μου για την διήμερη περιοδεία μας και που προώθησε τα θέματα αυτά χωρίς καθυστέρηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

 
23499