Πελεκάνος σε ΑΚΕΛ: Μιλούν τα έργα της Κυβέρνησης στην Οικονομία

Μετά τον ΔΗΣΥ απαντά και η κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ για την ακρίβεια

Απάντηση στο ΑΚΕΛ για την ακρίβεια έδωσε με ανακοίνωση της η κυβέρνηση διαμέσου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Πελεκάνος «Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το θέμα της κυπριακής οικονομίας είναι απλή: Όταν τα έργα μιλούν, δεν χρειάζονται τα λόγια» .

Συγκρεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, του ΕΕΕ καθώς και στον κατώτατο μισθό, έργα τα οποία χαρακτήρισε φιλολαικά.

Παράλληλα ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα παραδώσει στην επόμενη διακυβέρνηση μία στιβαρή οικονομία

Διαβάστε σχετικά: 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Το ΑΚΕΛ επιλέγει για άλλη μια φορά να αγνοεί τις εμπεριστατωμένες και πολλαπλές απαντήσεις της Κυβέρνησης στη "βιοτεχνία" ανακοινωσεων του.

Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το θέμα της κυπριακής οικονομίας είναι απλή: Όταν τα έργα μιλούν, δεν χρειάζονται τα λόγια.

Και για τα έργα της Κυβέρνησης μιλούν οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τα στατιστικά δεδομένα των ευρωπαϊκών θεσμών, η αξιοπιστία στον διεθνή χώρο.

Για τις επιδόσεις της Κυβέρνησης ομιλεί η εφαρμογή των πλέον φιλολαικών έργων που έχουν ποτέ υιοθετηθεί στη χώρα μας, όπως το ΓΕΣΥ, το ΕΕΕ, και μόλις πρόσφατα ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, ο οποίος είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν είχαν στοιχειώδη αντίληψη των οικονομικών δεδομένων, θα γνώριζαν ότι οι αριθμοί που επικαλούνται για τα έσοδα και έξοδα της Κυβέρνησης, είναι πλασματικοί. 

Για όλα αυτά, όμως, θα έχουν όλοι την ευκαιρία σύντομα με την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, να λάβουν απαντήσεις.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουρο το ΑΚΕΛ. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν θα παρασυρθεί και δεν θα επιλέξει την εύκολη οδό της υποχώρησης στις λαικίστικες κορώνες κανενός.

Θα παραδώσει στην επόμενη διακυβέρνηση μία στιβαρή οικονομία, με την οποία θα μπορεί να συνεχίσει το έργο της δημιουργίας ενός ακόμη πιο ισχυρού κράτους πρόνοιας, με βάση τους σχεδιασμούς και ειδικότερα όσον αφορά τα όσα προβλέπονται στο Εθνικο Σχεδιο «Κύπρος-Το Αύριο» που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε μόλις προχθές ενώπιον του κυπριακού λαού».

 
24979