Πέντε προτάσεις ΕΔΕΚ για ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών

Το χάσμα αμοιβών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ανέρχεται στο 14,7%

Προτάσεις για να επιτευχθεί η ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών, κατέθεσε σήμερα (25/2) η ΕΔΕΚ, τονίζοντας ότι «παρά το θεσμοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει σε σχέση με την ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών, στην Κύπρο το χάσμα της αμοιβής ανέρχεται στο 14,7%». 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «πέραν των επιπρόσθετων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να γίνουν για να εξαλειφθεί αυτό το χάσμα, ως ΕΔΕΚ στηρίζουμε την προώθηση των πιο κάτω μέτρων που συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου αυτού:

1/ Να δοθούν κίνητρα που να συμβάλλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Τέτοια κίνητρα είναι η επιδότηση των νεαρών ζευγαριών με χαμηλά εισοδήματα για τη φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιαγωγικούς σταθμούς και λέσχες, η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, η καθολική πληρωμή των δύο εβδομάδων γονικής άδειας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

2/ Να προωθηθεί η αλλαγή στερεοτύπων και οι διαχωρισμοί κλάδων επαγγελμάτων που να θεωρούνται άλλα ανδρικά και άλλα ως γυναικεία επαγγέλματα.

3/ Να καταργηθούν άμεσες και έμμεσες διακρίσεις από συμβάσεις.

4/ Να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

5/ Να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων αλλά και γενικότερα στη δημόσια ζωή του τόπου», καταλήγει η ΕΔΕΚ.
 

 
10792
Thumbnail