ΠΕΟ: Επαναφορά μισθών στην οικοδομική βιομηχανία

Ύστερα από συμφωνία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι με βάση τη συμφωνία μεταξύ των Συντεχνιών Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών, από τις 17 Ιουλίου 2021, θα υπάρξει επαναφορά/αύξηση στους προσωπικούς μισθούς των εργαζομένων.
 
Συγκεκριμένα στην κατηγορία τεχνιτών €5,78 συνολικό ποσό επί των προσωπικών μισθών και στην κατηγορία Εργατών Γενικών Καθηκόντων €4,76 συνολικό ποσό επί των προσωπικών μισθών.
 
Η ΠΕΟ σημειώνει ότι οι επαναφορές/αυξήσεις είναι το αποτέλεσμα των οργανωμένων αγώνων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Κλάδου κατά την περίοδο που προηγήθηκε  και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τα διεκδικήσουν.
 
Η Συντεχνία των Οικοδομών της ΠΕΟ ως θεματοφύλακας της πιο πάνω συμφωνίας καλεί όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να απολαύσουν τα πιο πάνω δικαιώματα να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία της ΠΕΟ σε όλες τις πόλεις και θα τύχουν της ανάλογης συμπαράστασης και βοήθειας.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους του κλάδου και τους καλεί να υπερασπιστούν τα συμφωνηθέντα και να απαιτήσουν οργανωμένα από τους εργοδότες τους να τα εφαρμόσουν.

ΚΥΠΕ

 
21578