ΠΕΟ: Να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό

Προτεραιότητα το ζήτημα του πέναλτι 12% στις συντάξεις

Η ΠΕΟ απαιτεί, άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με προτεραιότητα το ζήτημα του πέναλτι 12% στις συντάξεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι θα υπάρξει αντίδραση εάν υπάρξουν «μονομερείς αποφάσεις».

Παράλληλα διερωτάται με ποιους διαβουλεύεται για το συνταξιοδοτικό η Κυβέρνηση, αφού σε ομιλία του την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαβούλευση για τη Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος των Κοινωνικών Ασφαλίσεων «ευρίσκεται στο τελικό στάδιο».

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

«Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ξεκίνησε ακόμα η συζήτηση του θέματος στις θεσμοθετημένες δομές κοινωνικού διαλόγου», αναφέρεται.

Διερωτάται επίσης κατά πόσο η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου μπήκε στην ομιλία του εν αγνοία του θέματος ή κατά πόσο θα βρεθούν μπροστά σε αποφάσεις που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΚΥΠΕ

 
24355