ΠΕΟ:Εξυπηρετούν τους εργοδότες ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, Αλληλεγγύη

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών μέσω τροπολογίας που ψήφισε χθες η Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους, κάνει λόγο η ΠΕΟ. Με την τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και Αλληλεγγύη, αποκόπτονται τα κονδύλια που αφορούν την Σύσταση και Λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεώρησης.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΟ, για τους εργαζόμενους «είναι πλέον πέραν από ξεκάθαρο ότι οι επανειλημμένες αναβολές που είδαμε να εξελίσσονται εδώ και 2 χρόνια στη ψήφιση του νομοσχεδίου, τα ερωτηματικά και τα προσκόμματα από βουλευτές που δεν τελειώνουν ποτέ, ο διάλογος που ζητούν και πετυχαίνουν, οι εργοδοτικές οργανώσεις που επίσης δεν τελειώνει ποτέ, είναι μέρος μιας καλοστημένης συμπαιγνίας – παράστασης μεταξύ πολιτικών δυνάμεων μεμονωμένων πολιτικών και εργοδοτικών οργανώσεων με στόχο να μην δοθούν εργαλεία και μέσα αποτελεσματικής εφαρμογής των νομοθεσιών».
 
Όπως αναφέρει η ΠΕΟ, Εκείνοι οι εργοδότες, που θέλουν να συνεχίσουν τις παρανομίες και την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης, «έχουν εξασφαλίσει υποστήριξη από ένα ετερόκλητο λόμπυ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να μην υιοθετηθεί η νομοθεσία για την σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεώρησης».
 
Η ΠΕΟ δηλώνει πως τα κόμματα και οι βουλευτές που αγνοούν τόσο προκλητικά τον κοινωνικό διάλογο και την ανάγκη προστασίας των αδύνατων αυτής της κοινωνίας και υποτάσσονται στην βούληση των ισχυρών, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι παρακολουθούν.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 
 
«Οι πράξεις μιλούν.  ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και Αλληλεγγύη ενέργησαν εξυπηρετώντας το συμφέρον των εργοδοτικών οργανώσεων σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.  Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν θα μείνουν αναπάντητες και δεν πρόκειται να περάσουν χωρίς την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων», καταλήγει η ΠΕΟ.

(ΚΥΠΕ)

 
10709
Thumbnail