Πέραν των 100 ξενοδοχείων υπέρ των κινητών μονάδων εμβολιασμού

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το ποσοστό των εμβολιασμένων ξενοδοχειακών υπαλλήλων υπολογίζεται να φθάσει το 80%

ΓΡΑΦΕΙ Η

ΧΑΡΙΣ ΒΩΒΟΥ

Τα ξενοδοχεία μπαίνουν στη "μάχη" με την ανάκαμψη της οικονομίας και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις να την κερδίσουν.

>>> Διαβάστε επίσης:  Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία <<<

Άλλωστε, τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των ξενοδοχειακών υπαλλήλων, οι οποίοι αιτήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε στη Brief ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης μέχρι στιγμής έλαβαν "πέραν των 100 ξενοδοχείων ανά το παγκύπριο λίστες με ονόματα του προσωπικού". 

Άμεση αποδοχή εργαζομένων 

Φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται πως ο εμβολιασμός είναι “το μοναδικό όπλο ενάντια στην πανδημία”, υπογράμμισε, καθώς “χιλιάδες εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό τομέα” εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στην πρόσκληση του ΠΑΣΥΞΕ για εμβολιασμό.  

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης “ο ΠΑΣΥΞΕ με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας και, κατόπιν διαβούλευσης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού του προσωπικού των ξενοδοχείων με κινητές μονάδες". 

Ο εμβολιασμός κινεί την αγορά 

Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι προτεινόμενες κινητές μονάδες, αποτελούν κινητήρια δύναμη της τουριστικής αγοράς της χώρας, η οποία έχει πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως. Μάλιστα, όπως είπε, "το κόστος των κινητών μονάδων το επωμίζεται το κράτος, όπως γίνεται και με τους εμβολιασμούς". 

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι υπολογίζεται “περί τα τέλη αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης εβδομάδας”. Μάλιστα τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν υπερβαίνει το 50%, ενώ μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ το ποσοστό αναμένεται να φθάσει το 80%”.
 

 
24565