Πέραν των 1.200 ακινήτων αξίας 400 εκατ. υπό διαχείριση από APS

Η APS στηρίζει την οικονομία συμβάλλοντας στη μείωση των ΜΕΔ με διαφανείς και ευέλικτες διαδικασίες

Με ουσιαστικό τρόπο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας, συμβάλλει η APS Dept Servicing Cyprus.

Σύμφωνα με την Real Estate Director της APS, Ελπινίκη Φραντζή, μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της και διαχειριστεί άνω των 1.250 ακινήτων αξίας 400 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η κα Φραντζή, από το σύνολο των ακινήτων που διαχειρίζεται η APS, ακίνητα αξίας 120 εκατ. ευρώ έχουν ήδη διατεθεί ή έχει συμφωνηθεί η πώληση τους από τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα στοιχεία αυτά, προσθέτει, δείχνουν και τη μεγάλη συνεισφορά της APS στον κεντρικό στόχο της Κύπρου για περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η πλειοψηφία των ακινήτων που διαχειρίζεται η APS, τονίζει η κα Φραντζή, θεωρούνται μεσαίας ή χαμηλής αξίας, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός των ακινήτων που θα ενταχθούν στο σύστημα της εταιρείας θα διπλασιαστεί τους επόμενους 9 μήνες.

Αναφερόμενη στο προφίλ των αγοραστών ακινήτων από την APS, η κα Φραντζή, επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των αγοραστών στρέφεται κυρίως σε οικιστικές μονάδες και μετά ακολουθούν οι εμπορικές. Ειδικότερα, είπε ότι τα διαμερίσματα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των κυπρίων αγοραστών, ενώ τα παραθαλάσσια ακίνητα παρουσιάζουν ψηλό ενδιαφέρον με αυξανόμενη ή σταθερή τιμή. 

Οι κύριοι αγοραστές, πρόσθεσε, είναι είτε Κύπριοι, είτε ξένοι επενδυτές κυρίως από τρίτες χώρες. Οι Κύπριοι αγοραστές, εξήγησε, προτιμούν μικρότερες οικιστικές μονάδες ή ακίνητα στο κέντρο των πόλεων, ενώ οι μεγαλύτεροι επενδυτές δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για εμπορικές και τουριστικές μονάδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές.

Η κα Φραντζή αναφερόμενη στους τρόπους λειτουργίας της APS, τονίζει ότι η εταιρεία για να εξασφαλίσει και να διαθέσει τα ακίνητα ακολουθεί ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα ενεργειών που διασφαλίζει τη διαφάνεια και ευελιξία της όλης διαδικασίας. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Η ανάκτηση των ακινήτων επιτυγχάνεται είτε μέσω αμοιβαία αποδεκτών μεθόδων, όπως είναι η συναινετική ανταλλαγή δανείου – ακινήτου, είτε μέσω της νομικής οδού (άσκηση δικαιώματος κατάσχεσης από υποθήκη). Η APS, που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Ελληνικής Τράπεζας και μέρος του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου, τηρεί και εφαρμόζει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των ακινήτων στους πελάτες», κατέληξε. 

 
20211