Περδίος: Έμφαση σε ανερχόμενες αγορές για ενίσχυση του τουρισμού

Ο υφυπουργός Τουρισμού μιλά στην Brief για τα επόμενα ταξίδια τoυ και την έμφαση που δίνεται σε μη παραδοσιακές αγορές

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

 

Ιδιαίτερη έμφαση σε ανερχόμενες για την Κύπρο αγορές δίνει το αρμόδιο Υφυπουργείο Τουρισμού στην προσπάθεια του για προσέλκυση επισκεπτών πέραν από τις παραδοσιακές χώρες. Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός Τουρισμού προγραμματίζει σειρά ταξιδιών μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο σε μια προσπάθεια η φετινή σεζόν να είναι αισθητά καλύτερη από την περσινή αλλά και για να επενδύσουμε τόσο στην ενίσχυση της χειμερινής σεζόν όσο και στις επόμενες χρονιές που έρχονται.

Μιλώντας στην Brief από τη Ρωσία, την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά τις τελευταίες τέσσερις βδομάδες, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι ο κύκλος επαφών για προετοιμασία της φετινής σεζόν και προβολής της νέας τουριστικής ταυτότητας, τελειώνει αρχές Απριλίου. Μέχρι τότε, σημείωσε, θα έχουμε επισκεφθεί ακόμα έξι χώρες. Τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία και η Πολωνία. 

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίος, αξιολογώντας το χρονικό διάστημα από πέρσι το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έγινε έγκαιρα η προετοιμασία όχι μόνο προς τις βασικές μας αγορές, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία, αλλά και προς τις ανερχόμενες αγορές. Επισκεφτήκαμε, είπε, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, Αυστρία, Πολωνία, Ουκρανία και πολλές άλλες. Αντιλαμβάνεστε ότι μιλούμε για ανερχόμενες χώρες, και δόθηκε η σημασία που πρέπει και νομίζω ότι μπήκαν γερές βάσεις όχι μόνο για φέτος, αλλά και γενικότερα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας διαφορετικής αντίληψης για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό. Αυτό είναι επένδυση τόσο για τη χειμερινή περίοδο όσο και ευρύτερα για το τουριστικό μέλλον της χώρας, συμπλήρωσε.

Έγιναν πάρα πολλά πράγματα τους τελευταίους 18 μήνες, πρόσθεσε ο κ. Περδίος και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μπορέσαμε εν μέσω πανδημίας να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά τα ταξίδια και να μεταφέρουμε κάποια μηνύματα διά ζώσης και σας διαβεβαιώ ότι ελάχιστες χώρες έχουν κάνει αυτές τις επαφές που έκανε η Κύπρος το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στις επαφές στη Ρωσία, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκεφθήκαμε τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ήμασταν και πάλι εδώ πριν 4 βδομάδες για να δούμε εξειδικευμένα τους οργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες και να ενημερώσουμε εγκαίρως τόσο για το νέο πρωτόκολλο που ισχύει από 1η Μαρτίου καθώς επίσης και για το έκτακτο σχέδιο κινήτρων του Υφυπουργείου το οποίο εγκρίθηκε και από την ΕΕ. 

Αυτή τη φορά ήρθαμε να παρουσιάσουμε το πρωτόκολλο και σε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης. Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και με την επικεφαλής του Συμβουλίου τουρισμού της Ρωσίας.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι η κυπριακή πλευρά ζήτησε από τους εκεί αρμοδίους δυο βασικά πράγματα. Να επιτρέψουν τα charter flights, τα οποία ακόμα δεν έχουν επιτραπεί από την αρχή της πανδημίας και δεύτερο να επιτρέπονται περισσότερες πτήσεις από τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς ακόμα υπάρχουν περιορισμοί. Αν υλοποιηθούν αυτά τα δυο αιτήματα θα δοθεί μια σημαντική ώθηση στον τουρισμό μας για φέτος. Οι συναντήσεις ανέφερε έγιναν σε θετικό κλίμα, φαίνεται να υπάρχει διάθεση να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα μας. Θεωρώ ότι είναι αισιόδοξα τα μηνύματα που λάβαμε από τις συναντήσεις μας στη Ρωσία, υπογράμμισε ο κ. Περδίος. 

Παράλληλα, όσον αφορά τον προγραμματισμό από πλευράς των ρώσων τουριστικών πρακτόρων για την Κύπρο, φαίνεται να  είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Ήδη, ανέφερε, υπάρχουν αφίξεις από Ρώσους στην Πάφο κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν τέτοια περίοδο. 
Η διάθεση για ταξίδι βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Πέρσι, σημείωσε ο κ. Περδίος, είχαμε μισό εκατομμύριο περίπου αφίξεις από τη Ρωσία και πλέον συζητούμε για κάτι περισσότερο.

Όσον αφορά γενικότερα στα ταξίδια, σημείωσε ότι τα στοιχεία από την Google για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο σε κάποιες αγορές είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές για την ίδια περίοδο. Άρα φαίνεται ότι άλλαξε το κλίμα όσον αφορά γενικότερα τα ταξίδια και τον τουρισμό, υπάρχει περισσότερος κόσμος που είναι εμβολιασμένος, ξέρουν οι προορισμοί πώς πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση και επομένως αυτή η θετικότητα δημιουργεί ένα καλύτερο κλίμα που ενισχύει τις αναζητήσεις για ταξίδια.

Δείτε απόσπασμα από το Newsroom:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ
 
20836