Περιμένουν αποζημίωση από το κράτος οι Ιδιοκτήτες Γης Ακάμα

Την εξαγγελία του τοπικού σχεδίου μέχρι το τέλος του Μαρτίου ζητά ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα

Στην εκτίμηση ότι το τοπικό σχέδιο θα πρέπει να εξαγγελθεί μέχρι τέλος του Μαρτίου με βάση τις εισηγήσεις των κοινοτήτων της περιοχής αλλά και του πολεοδομικού συμβουλίου, προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γης Ακάμα Σάββας Χατζημηνάς, προσθέτοντας πως το τοπικό σχέδιο, δεν θα πρέπει να μείνει στην δύνη της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Χατζημηνάς σημειώνει στην ανακοίνωση του, πως μετά την συνάντηση που είχαν με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας κυρίους Νίκο Νουρή και Κώστα Καδή αντίστοιχα, παρουσία όλων των τμημάτων πείστηκαν ότι γίνεται σωστή δουλειά σε σχέση με το τοπικό σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη αλλά και στην προστασία της φύσης, όπως αναφέρει. Εφόσον , όπως εξήγησε, ο βασικός σκοπός του τοπικού σχεδίου είναι να δώσει κάποια ανάπτυξη στις κοινότητες αλλά και να προστατεύσει την ίδια στιγμή το εθνικό δάσος το οποίο πετυχαίνει.

Ο κ. Χατζημηνάς αναφέρθηκε και στην αμηχανία που παρατηρείται στην περιοχή της Ίνειας, η κοινοτική αρχή της οποίας ζήτησε κάποια αναπτυξιακά δικαιώματα στην παραλία της Λάρας, που όπως φαίνεται είπε το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν αναμένεται να ενδώσει.

Επιπρόσθετα ο κ. Χατζημηνάς σημείωσε ωστόσο, πως υπάρχει η καλή διάθεση της Κυβέρνησης και εξετάζεται και αναμένεται, όπως τόνισε, να αποτελέσει ξεχωριστή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως δοθεί αποζημίωση ή να μεταφερθεί ο συντελεστής δόμησης για εκείνες τις περιουσίες που είναι εσώκλειστες και οι οποίες είχαν συντελεστές δόμησης 5%-7% για τουριστική ζώνη και εκείνες που είχαν 10% για παραθεριστική ζώνη . 

Επεσήμανε επίσης πως αυτό που ζητούν ως Ιδιοκτήτες Γης Ακάμα είναι όπως, η αποζημίωση που θα δοθεί να είναι στις τρέχουσες τιμές. 

Ο κ. Χατζημηνάς σημείωσε πως εφόσον η Κυβέρνηση αποφάσισε δίκαια και σωστά να προχωρήσει σε μια ολιστική λύση και να δώσει κάποια ήπια ανάπτυξη στις κοινότητες , να προχωρήσει και στην αποζημίωση των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών. Έτσι, θα υπάρχει ένα εθνικό πάρκο όπου η γη και οι επηρεαζόμενοι που είναι μέσα στη γη του Νατούρα να αποζημιωθούν, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 
20997
Thumbnail