Περιοδεία βουλευτών στις βιομηχανικές περιοχές Λεμεσού

Βούληση για επίλυση προβλημάτων βιομηχανιών εκφράζει η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Είμαστε δίπλα από τον εμποροβιομηχανικό κόσμο και θέλουμε να τον στηρίξουμε, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ανδρέας Κυπριανού, σημειώνοντας πως η επιτροπή θα ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση ώστε να επιλυθούν, το συντομότερο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Μέλη της επιτροπής, συνοδευόμενα από λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και εκπροσώπους της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ,  πραγματοποίησαν το πρωί περιοδεία στις βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν και άκουσαν τις θέσεις και ανησυχίες του εμποροβιομηχανικού κόσμου.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως  έχουν αναδειχθεί πάρα πολλά προβλήματα μέσα από τη σημερινή περιοδεία, "τα οποία αρμοδίως η επιτροπή θα χειριστεί και θα ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση, ούτως ώστε πολλά από αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν άμεσα".
 
Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας σε δυο από τις βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού ενώ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η έλλειψη βιολογικού σταθμού για τα λύματα που παράγουν οι βιομηχανικές μονάδες "και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο κόστος για τις βιομηχανίες, μαζί και με τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που υπάρχουν".
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, τέθηκαν θέματα ασφάλειας των βιομηχανικών μονάδων κατά τη διάρκεια της νύχτας, θέματα πυρασφάλειας, ενώ κρίνεται αναγκαία η αύξηση των πολεοδομικών συντελεστών μέσα στις βιομηχανικές περιοχές, ούτως ώστε να μπορεί να αναπτυχθούν αυτές οι επενδύσεις.
 
" Θεωρούμε ότι πολλά από τα προβλήματα που έχουν τεθεί είναι και σοβαρά, είναι και σωστά και μπορούν να δοθούν λύσεις ", ανέφερε ο Ανδρέας Κυπριανού,  διαβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή θα εργαστεί ώστε "να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στους επόμενους μήνες".
 
Εξάλλου, ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΟΕΒ Αντώνης Φραγκούδης, δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικές περιοχές και "μαζί με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου, να προωθήσουμε την νέα βιομηχανική πολιτική 2019-2030, για επίλυση όλων των θεμάτων τα οποία προκύπτουν για τη βιομηχανία μας, που είναι ο στυλοβάτης και πρέπει να παραμείνει ο στυλοβάτης της οικονομίας μας".

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Τέλος, ο Ανώτερος Λειτουργός Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, Βασίλης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για "το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη βιομηχανία, η οποία αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας". Είμαστε πάντοτε αρωγοί στα θέματα που εγείρουν οι βιομηχανίες και έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους για επίλυση των προβλημάτων, συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ Σταύρος Κονιώτης

 
19954