Πετρίδης: Αναμένει απαντήσεις κομμάτων για τις κρατικές εγγυήσεις

«Δεν θέλω να εκφράσω ούτε αισιοδοξία ούτε απαισιοδοξία, θέλω ναι είμαι ρεαλιστής», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών

Εν αναμονή των θέσεων των κομμάτων αναφορικά με την επαναφορά του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, τελεί ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του για την επέκταση των Σχεδίων Επιδότησης Επιτοκίων, αν θα υποβληθεί εκ νέου το σχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις για σύναψη δανείων, ο κ. Πετρίδης επανέλαβε ότι έχει αποστείλει επιστολές για διερεύνηση των προθέσεων των πολιτικών κομμάτων

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Δεν έχουν έλθει απαντήσεις από όλους, η πρόθεση είναι εκεί και είναι κάτι το οποίο θα δούμε ποια θα είναι η κατάληξη το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Πετρίδης απέφυγε να τοποθετηθεί αν οι απαντήσεις που έλαβε επιτρέπουν αισιοδοξία για έγκριση του σχεδίου. «Δεν θέλω να εκφράσω ούτε αισιοδοξία ούτε απαισιοδοξία, θέλω ναι είμαι ρεαλιστής», είπε.
 
Ερωτηθείς αν οι κινήσεις που αφορούν την επιδότηση νέων δανείων μπορούν να υποκαταστήσουν μέρος του κενού της απουσίας των κρατικών εγγυήσεων, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι είναι ένα άλλο όπλο. «Μακάρι να είχαμε και τα δύο», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ)
 

 
12993