Πετρίδης: Διαφορετικοί & καθοριστικής σημασίας οι προϋπολογισμοί

Οι προϋπολογισμοί για το 2021 πρέπει να αποσυνδεθούν από την όποια άλλη συζήτηση διεξάγεται, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, παρουσίασε σήμερα (26/10) ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Υπουργός Οικονομικών ανέδειξε την σημασία του φετινού προϋπολογισμού σε σχέση με τους προηγούμενους λόγω της έκτασης της αβεβαιότητας που επέφερε η πανδημία κάνοντας έκκληση για ψήφισή του.

Όπως είπε, «σίγουρα η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς του 2021 δεν διεξάγεται στο καλύτερο πολιτικό κλίμα. Ωστόσο, οι προϋπολογισμοί του 2021 είναι διαφορετικοί και είναι καθοριστικής σημασίας για το αν θα μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την μεγάλη κρίση της πανδημίας». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, «είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί για τις θέσεις εργασίας, για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί για το αν θα μπορέσουμε να δώσουμε το αναπτυξιακό στίγμα το οποίο θέλουμε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την έρευνα και καινοτομία που θα αλλάξουν το μέλλον των επόμενων γενεών». 

«Θεωρώ ότι αυτοί οι προϋπολογισμοί, οι ιδιαίτερα καθοριστικοί, που έγιναν ακόμη και κατόπιν διμερών διαβουλεύσεων με τα κόμματα πρέπει να αποσυνδεθούν από την όποια άλλη συζήτηση διεξάγεται, για το καλό της χώρας μας, για το καλό της επόμενης γενιάς. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στα κοινοβουλευτικά κόμματα και ευελπιστώ στη ψήφιση του προϋπολογισμού», κατέληξε ο Υπουργός. 
 

 
11115
Thumbnail