Πετρίδης: Η μόνη χώρα στην ΕΕ που πήρε οριζόντια μέτρα η Κύπρος

Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να μείωσε τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα οριζόντια και για όλους, είπε ο Υπ. Οικονομικών

UPD: Μέτωπο Πετρίδη, Νουρή και Γιωρκάτζη για αναγέννηση της Λευκωσίας

Αναφορά στα οικονομικά μέτρα που έλαβε η Κύπρος λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών τάσεων και την ακρίβεια έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης,  στο περιθώριο της παρουσίασης του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες και Δωμάτια στην εντός των τειχών Λευκωσία.

>>> Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: Θα στηρίξουμε, αλλά θα διαφυλάξουμε και το κράτος

«Αυτό το οποίο κάνουμε και έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να αμβλύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνέπειες, ειδικά στις πιο ευάλωτες ομάδες», τόνισε ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που πήρε και οριζόντια μέτρα,

Όπως σημείωσε ο Υπουργός, δεν υπάρχει άλλη χώρα που να μείωσε τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα οριζόντια και για όλους, αφού άλλες χώρες επέλεξαν να δώσουν μόνο κάποια επιδόματα μόνο στους ευάλωτους, σε αντίθεση με την Κύπρο που μείωσε οριζόντια τον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετούς μήνες, από το 19% στο 10%.

«Στοχεύσαμε επιπλέον στους ευάλωτους και το μειώσαμε από το 19% στο 5%. Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων κάναμε και άλλες στοχευμένες δράσεις, όπως αύξηση κατά 50% των επιδομάτων στις ορεινές περιοχές. Έχουμε δώσει μόνο στο περασμένο υπουργικό 8,5 εκατομμύρια για βοήθεια της κτηνοτροφίας ούτως ώστε να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών αλλά και των σιτηρών, πέραν άλλων 16 εκατομμυρίων που έχουν δοθεί στην κτηνοτροφία», επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.

 
21547