Πετρίδης σε ΑΚΕΛ: Αντίθετα σε όσα ισχυρίζεστε αυτά που κατέθεσα

Η κατάθεσή μου, όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ, σημειώνει

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε σχέση με την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (Δείτε ΕΔΩ τι κατέθεσε) , στην οποία το ΑΚΕΛ σημείωσε δια του εκπροσώπου του Στέφανου Στεφάνου, ότι η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του. 

Διαβάστε ακόμη: ΑΚΕΛ: Όσα διαγγέλματα και αν κάνει ο ΠτΔ παραμένει αναξιόπιστος

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης, η κατάθεσή του, όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ. «Ότι δηλαδή η Κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα, λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος».

Επιπλέον, αναφέρει ότι, είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων, πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου, ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.

Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων, εισημαίνει ο Υπ. Οικονομικών, είναι εκ του περισσού, αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του.

 

 

 

 
12993