Προετοιμάζεται ο Δ.Πάφου για την υλοποίηση έργων τέταρτης γενιάς, είπε ο Φ. Φαίδωνος

Στην προετοιμασία του Δ. Πάφου για το σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων τέταρτης γενεάς που θα εισαγάγουν την Πάφο στη νέα εποχή αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως  η Τοπική αρχή ετοιμάζεται για την  εποχή της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, μέσω της συλλογής δεδομένων, της ψηφιοποίησης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών σε όλο των φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και των ευρύτερων δραστηριοτήτων της πόλης μας. 

Προς την κατεύθυνση αυτή εκτίμησε,  πρέπει να στραφεί και να βαδίσει και ο ιδιωτικός τομέας, προσθέτοντας πως ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι το μέλλον μας και  ότι ο εκσυγχρονισμός μέσω της χρήσης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών αποτελεί επιτακτική ανάγκη της νέας εποχής, στην οποία οφείλει να ανταποκριθεί εάν θέλει να προοδεύσει και να αναπτυχθεί. 

Επεσήμανε μάλιστα πως για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να προχωρήσουμε με μικρά αλλά γρήγορα βήματα αλλά και να συνεργαστούμε όλοι,  για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και μια ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες μας. 

Ένα περιβάλλον που να χαρακτηρίζεται και να καθοδηγείται από αρχές και κανόνες. Αυστηρούς μεν αλλά ίδιους για όλους μας, συμπλήρωσε. 

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η  Πάφος χρειάζεται σήμερα  ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που θα δημιουργεί- όπως είπε-  τομείς σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, αξιοποιώντας επιστημονικό δυναμικό της πόλης και της χώρας μας που σήμερα βρίσκει «καταφύγιο» στο εξωτερικό ή υποαπασχολείται στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συνέχισε, ο Δήμος Πάφου έχει θέσει ως στρατηγικό του στόχο την ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας, των νεοφυών επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών που  θα λειτουργήσει ως τρίτος πυλώνας οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας παράλληλα με τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη Γης, ώστε να αξιοποιηθούν επιτέλους οι προσοντούχοι και ταλαντούχοι νέοι μας.

"Στο πλαίσιο αυτό που προωθούμε τη μετατροπή της Πάφου σε «Έξυπνη Πόλη» με την ταυτόχρονη δημιουργία του κατάλληλου «οικοσυστήματος», του φιλικού δηλαδή περιβάλλοντος που θα επιτρέψει την ανάπτυξη και λειτουργία του νέου αυτού πυλώνα", κατέληξε.

 
2544
Thumbnail

Στις 6.408 ανήλθε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν στην Κύπρο το 2018, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 παρουσίασε αύξηση 11,9% σε σύγκριση με 5.728 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

ad1mobile

Η συνολική αξία των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις το 2018 ανήλθε στα €2,05 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με €1,54 δις το 2017, καταγράφοντας αύξηση 19,5%.

ad2mobile

Που εκδόθηκαν οι περισσότερες άδειες οικοδομής

Σημαντικά στοιχεία μας παρέχει η έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας αναφορικά με τις πόλεις στις οποίες δόθηκαν οι άδειες οικοδομής  αφού αν και οι περισσότερες άδειες οικοδομής δόθηκαν στη Λευκωσία εντούτοις η μεγαλύτερη αξία αδειών οικοδομής σημειώθηκε στη Λεμεσό.

,

Αναλυτικά

ad1mobile

Στη Λευκωσία το 2018, δόθηκαν 2,355 άδειες οικοδομής για 2,122 οικιστικές μονάδες με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται στα 587,5  εκ. την ώρα που στη Λεμεσό δόθηκαν λιγότερες άδειες οικοδομής με περισσότερη, όμως, αξία.

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό, δόθηκαν  1,932 άδειες οικοδομής για 2,032 οικιστικές μονάδες την ώρα η συνολική άξια των αδειών ανήλθε στα 646,3 εκ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λάρνακα με 1,012 άδειες οικοδομής για 964 οικιστικές μονάδες και τη συνολική αξία να ανέρχεται στα 357,8 εκ.

Την ίδια περίοδο, στην Πάφο δόθηκαν μόλις 782 άδειες οικοδομής για 646 οικιστικές μονάδες με την αξία τους, όμως, να ανέρχεται στα 221,9 εκ.

ad2mobile

Σε πιο χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η Αμμόχωστος όπου εκδόθηκαν 327 άδειες οικοδομής για 437 οικιστικές μονάδες και με την αξία τους να μην υπερβαίνει τα 241,8 εκ. Κάτι που δείχνει ότι αν και δόθηκαν λιγότερες άδειες οικοδομής στην Αμμόχωστο απ’ ότι στην Πάφο εντούτοις η αξία τους στην Αμμόχωστο ήταν μεγαλύτερη.

 

,

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

ad1mobile
article 1