Πίεση Επ. Οικονομικών για εκταμιεύσεις από Ταμείο Αλληλεγγύης

Τι επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης

Την ανάγκη όπως η επιτροπή διαχείρισης του ταμείου Αλληλεγγύης, που συστάθηκε για στήριξη των όσων πλήγησαν από τις αποφάσεις του Eurogroup του 2013, ενεργήσει έτσι ώστε να διοχετευθούν το συντομότερο δυνατόν οι πόροι του ταμείου στους δικαιούχους κατ’ επέκταση στην οικονομία, επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης.
 
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Βότσης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, λέγοντας κλήθηκε ολόκληρη η διαχειριστική επιτροπή του ταμείου αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια να πιέσει προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του έργου της, έτσι ώστε να δοθούν τα πρώτα χρήματα προς τους δικαιούχους του ταμείου.
 
Όπως είπε, το ταμείο ήδη έχει περίπου €100 εκατομμύρια σε μετρητά και άλλα €100 εκατ. σε ακίνητα περιουσία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Σύμφωνα με τον κ. Βότση, μετά τη συζήτηση έχει προκύψει ότι ετοιμάζεται, και θέλουμε αυτό σύντομα να ολοκληρωθεί, ένα έντυπο βάσει του οποίου θα μπορούν να αιτηθούν οι δυνητικοί δικαιούχοι σε αυτό το ταμείο.
 
Πρόσθεσε πως η Επιτροπή ζήτησε όπως σύντομα ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση, να ενημερωθεί η επιτροπή και να κυκλοφορήσει αυτό το έντυπο, ώστε είτε κάτοχοι αξιογράφων, καταθέτες είτε ακόμη και μέτοχοι εάν κρίνουν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι για να ενταχθούν στο μητρώο βάσει του οποίου θα γίνουν οι ασκήσεις για να δούμε τι θα πάρει ο καθένας.
 
«Η Επιτροπή κάθε ενάμιση με δύο μήνες θα έχει στην ημερήσια διάταξη αυτό το θέμα γιατί θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από αυτό το ταμείο. Αυτά τα χρήματα, αν χορηγηθούν στην αγορά, πέραν του ότι οι ίδιοι θα επωφεληθούν, η ίδια η οικονομία θα έχει όφελος αν αυτά τα €100 εκατ., ή μέρος τους διοχετευθούν το συντομότερο δυνατόν στην κυπριακή οικονομία», κατέληξε.

 
24990