Πήγαν για βόλτα στο Τρόοδος κι έφυγαν με… πρόστιμο €300

Αυξημένη ήταν σήμερα η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους / Τι διευκρινίζει η Αστυνομία

Στην καταγγελία 21 πολιτών που μετέβησαν σήμερα (23/1) στο Τρόοδος, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που προνοούνται στον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, προχώρησε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυξημένη ήταν σήμερα η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους. Για σκοπούς τήρησης της τάξης, παροχής διευκολύνσεων στο κοινό, αλλά και παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λειτούργησε στην περιοχή, Κέντρο Συντονισμού της Αστυνομίας. Παράλληλα μέλη του Σώματος, διενήργησαν αριθμό ελέγχων σε υποστατικά και πολίτες», προστίθεται.

Από τους ελέγχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 21 καταγγελίες πολιτών, σχετικά με παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, 34 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες για παράνομη πλανοδιοπώληση.

Με την ευκαιρία, η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η παρουσία του κοινού στην περιοχή Τροόδους, επιτρέπεται μόνο για ατομική άσκηση ή άθληση, στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. «Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είναι αυξημένη για διαχείριση της  κατάστασης και έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου καλείται το κοινό και όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν στην περιοχή του Τροόδους, να εφαρμόζουν πιστά και με ακρίβεια τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού», καταλήγει.
 

 
12414
Thumbnail