Πηλείδου - ΟΕΒ: Κοινή δέσμευση για αναβάθμιση της βιομηχανίας

Η προώθηση της βιομηχανίας είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου, δήλωσε η Υπουργός

Μία άκρως παραγωγική πρώτη συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, στο Υπουργείο, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).  Επίκεντρο της συζήτησης, κατά την οποία και οι δύο πλευρές δήλωσαν τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν μία στενή συνεργασία, ήταν όλα τα θέματα που αφορούν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του τομέα της βιομηχανίας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό βραχίονα ανάπτυξης της οικονομίας.

Η ΟΕΒ υπέβαλε στην Υπουργό Βιομηχανίας υπόμνημα με τα κύρια  θέματα που απασχολούν τον βιομηχανικό κόσμο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και πράσινης ανάπτυξης, εφαρμοσμένης έρευνας και της ανάγκης συσχέτισης της βιομηχανίας με τα πανεπιστήμια. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων τόνωσης του ενδιαφέροντος των νέων για να εισέλθουν στον παραγωγικό τομέα της βιομηχανίας.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως δήλωσε η κα Πηλείδου, η συνάντηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αλλά και εισηγήσεων της ΟΕΒ και έχουν ήδη αποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις. «Η προώθηση της βιομηχανίας», δήλωσε η Υπουργός, «είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου μας και, ξεκινώντας από την Εβδομάδα Βιομηχανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί εντατική προσπάθεια για στήριξη του τομέα μέσα στην επόμενη περίοδο. Η ΟΕΒ, κατέληξε, «είναι από τους βασικούς συνεργάτες με τους οποίους θα δουλέψουμε για την εφαρμογή της Νέας Βιομηχανικής Πολιτικής μας, η οποία θέτει τον τομέα στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Γιώργος Πέτρου δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στην οποία η ΟΕΒ έχει παραθέσει τις εισηγήσεις της για το πώς μπορούμε, μέσα από μία συλλογική προσπάθεια, να στηρίξουμε την κυπριακή βιομηχανία. Θα επανέλθουμε με επιπλέον εισηγήσεις και είμαι σίγουρος ότι με την πιο στενή συνεργασία μας η βιομηχανία θα δει καλύτερες μέρες».
 

 
12529
Thumbnail