Πηλείδου: Προτεραιότητα η αναβάθμιση της βιομηχανίας

Το Υπουργείο Ενέργειας υλοποιεί νέα Βιομηχανική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2030, είπε η Υπ. Ενέργειας

Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας, ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε τη Δευτέρα η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου. Μιλούσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Λατομεία Λατούρος, κοντά στη Λευκωσία, όπου παραδόθηκαν από τη CTC Automotive Ltd 11 τελευταίας τεχνολογίας βαρέα μηχανήματα Caterpillar, συνολικής αξίας €7 εκ. περίπου.

Τα μηχανήματα μπήκαν ήδη στην παραγωγή στα  Λατομεία Λατούρος Λτδ, στο Λατομείο Πυργών Λτδ, στην Latouros Gypsum Ltd και στην Recycling Point – Latouros & Xenis Bros Ltd, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για μια γκάμα βαρέων μηχανημάτων με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα στο χειριστή, ενώ οι κινητήρες τους συμμορφώνονται πλήρως με τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τις εκπομπές καυσαερίων και με εκπληκτικά χαμηλότερες καταναλώσεις σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς μηχανήματα, προστίθεται.

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης / Πάνε Υπουργικό <<<
 
Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων, του Προέδρου  του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, Judith Garber, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου, του Δημάρχου Ιδαλίου, Λεόντιου Καλλένου, του Προέδρου της ΟΕΒ Γεώργιου Πέτρου, υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Ενέργειας και Γεωργικής Ανάπτυξης και ηγετικά στελέχη της Astrobank, η οποία χρηματοδότησε την αγορά.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με πλήρη συμμόρφωση στις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας για τον Covid 19.

Η Υπουργός Ενέργειας τόνισε στον χαιρετισμό της ότι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας μας, με στόχο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχουμε διαμορφώσει και υλοποιούμε ήδη, τη νέα μας Βιομηχανική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2030, αποσκοπώντας σε μια κυπριακή βιομηχανία πιο ευέλικτη, εξωστρεφή και τεχνολογικά αναπτυγμένη, όπου έμφαση θα δίδεται πλέον στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας».
 
Σε προσφώνησή της  η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο υπογράμμισε το γεγονός της συνεργασίας μεγάλων εταιρειών της Αμερικής και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Caterpillar παγκόσμιο ηγέτη στα βαριά μηχανήματα και πρωταγωνιστή της αμερικανικής τεχνολογίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας.
 
Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Λατούρος, Αντώνης Λατούρος, δήλωσε υπερήφανος για την παραλαβή των μηχανημάτων Caterpillar, λέγοντας πως «αυτά τα σκληροτράχηλα εργαλεία, εξαιρετικής ποιότητας, μας κάνουν υπεραισιόδοξους για το μέλλον και από εδώ και στο εξής έχουμε έναν πολύ καλό σύμμαχο, για να παλέψουμε τις καθημερινές δυσκολίες».

>>> Διαβάστε επίσης: Νουρής: 65 δις ευρώ η αξία της ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα <<<

Εκ μέρους της CTC Automotive παρέδωσε τα κλειδιά των μηχανημάτων ο Γιώργος Κοζάκος, Γενικός Διευθυντής, ο οποίος ανέφερε ότι με αγορές πέραν των 100 καινούριων μηχανημάτων και ηλεκτρογεννητριών, συνολικής αξίας πέραν των €35 εκατομμυρίων, ο Όμιλος Λατούρος είναι αναμφίβολα ο πιο σημαντικός πελάτης και συνεργάτης των φημισμένων Caterpillar στην Κύπρο.

Ο κ. Κοζάκος ανέφερε, επίσης, ότι η CTC Automotive έχει καταφέρει να εξελίξει μία πλήρως καταρτισμένη Τεχνική Ομάδα και μια μεγάλη παρακαταθήκη εξαρτημάτων, για να στηρίζει τους πελάτες της,  όποτε αυτό απαιτηθεί, ακόμα και στο χώρο εργασίας τους με κινητό συνεργείο.
 
Σε σύντομη προσφώνησή του ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου CTC, Νίκος Σιακόλας, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και τον Όμιλο Λατούρος για την πολύχρονη συνεργασία και την προτίμηση στα φημισμένα μηχανήματα Caterpillar.
 
Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της Caterpillar USA απηύθυνε ο Richard Bliss, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ειδικά για την τελετή. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Caterpillar στην Κύπρο, με αντιπρόσωπο τη CTC.

(ΚΥΠΕ)

 
16310