Πλαφόν σε γάλα, ψωμί μόνο σε αισχροκέρδεια και όχι λόγω ακρίβειας

Τι εξετάζει το Υπουργείο Ενέργειας

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Συνεχίζει να ταλανίζει την Κύπρο αλλά και το παγκόσμιο η ακρίβεια, με τους αρμόδιους φορείς να είναι στο «πόδι» και να ψάχνουν λύσεις και μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στις τιμές και να βοηθήσουν τους ευάλωτους καταναλωτές.

Ένα μέτρο που μελετάται στην Κύπρο είναι και η επιβολή πλαφόν σε κάποια προϊόντα, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν αρμόδιες πηγές από το Υπουργείο Εμπορίου κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο σε περίπτωση που εμφανιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας με αδικαιολόγητες αυξήσεις και όχι απλά στα φαινόμενα και περιπτώσεις δικαιολογημένων αυξήσεων, λόγω διεθνών εξελίξεων ή και άλλων παραγόντων. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Brief, τους τελευταίους δύο μήνες το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για την καλύτερη παρακολούθηση της αγοράς, έχει οργανώσει το Παρατηρητήριο Τιμών σε νέα βάση, και σε περίπτωση που παρατηρηθεί αισχροκέρδεια σε προϊόντα τα οποία έχει δικαίωμα παρέμβασης το Υπουργείο, θα μπει πλαφόν.  

Να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα τα οποία, με βάση νομοθεσία, έχει δικαίωμα παρέμβασης το Υπουργείο είναι το ψωμί, το γάλα, το νερό, ο καφές και ο ηλεκτρισμός.

Κυπριάνα Σταύρου
 
19991