Πληρώνονται σήμερα μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο

Πότε θα καταβληθεί ο 13ος στους δικαιούχους και ποια επιδόματα και συντάξεις έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται σήμερα (22/12) οι πληρωμές από πλευράς κράτους μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, 13ων και Χριστουγεννιάτικου Δώρου στους δικαιούχους, ενόψει και τον εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, οι μισθοί και οι συντάξεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, των κρατικών υπαλλήλων και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού του μηνός Δεκεμβρίου 2020 θα καταβληθούν σήμερα (22/12), ενώ οι αντίστοιχοι 13οι μισθοί και συντάξεις την άλλη Τρίτη (29/12).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μισθοί και οι συντάξεις θα εμβασθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων κατά τη διάρκεια του 24ώρου των πιο πάνω ημερομηνιών, βάσει και των τραπεζικών πρωτοκόλλων.

Ποια επιδόματα και συντάξεις καταβλήθηκαν ήδη
Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως ήδη το κράτος έχει καταβάλει στους δικαιούχους τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους 13ους και το Χριστουγεννιάτικο Δώρο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

 • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, το οποίο αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για το μήνα Δεκέμβριο 2020.
 • Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Φιλοδωρήματος που τους αφορά
 • Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας
 • Η Χορηγία σε Βετεράνους και Χήρες Βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Επίσης, την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου καταβλήθηκαν τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες, ενώ την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, έγιναν οι εξής πληρωμές:

 • Καταβολή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της ειδικής αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) του Δεκεμβρίου 2020 καθώς και της 13ης πληρωμής τους
 • Το Eπίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων)

Επίσης, την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, καταβλήθηκαν:

 • Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο ύψους €100 στις πολύτεκνες μάνες που είναι δικαιούχες του «Σχεδίου Παροχής Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας» 
 • Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων), το οποίο θα είναι ίσο με το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου του μηνός Δεκεμβρίου 2020 με ελάχιστο ποσό τα €100.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, χθες Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, καταβλήθηκε στους δικαιούχους η αναδρομική αύξηση στο επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων). 

Εκδόθηκαν οι επιταγές για άλλες κοινωνικές παροχές
Σε ό,τι αφορά με κοινωνικές παροχές για τις οποίες εκδίδονται επιταγές, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας:

 • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν μηνιαίο Δημόσιο Βοήθημα, απεστάλησαν στους δικαιούχους χθες (10/12), με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 14/12/2020. Σημειώνεται πως, το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για τους λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος αντιστοιχεί στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για το μήνα Δεκέμβριο 2020.
 • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν έκτακτο Δημόσιο Βοήθημα απεστάλησαν στις 4/12/2020, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 8/12/2020, ενώ κάποιες θα αποσταλούν και σήμερα (11/12), με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 15/12/2020.
 • Οι επιταγές για τους εγκλωβισμένους, περιλαμβανομένου του μηνιαίου επιδόματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, το οποίο είναι ίσο του επιδόματος που λαμβάνουν, παραδόθηκαν στους δικαιούχους μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις 16/12/2020 (μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων). Σημειώνεται ότι τα επιδόματα που αφορούν εγκλωβισμένους Μαρωνίτες καταβλήθηκαν με έμβασμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14/12/2020.
 • Οι επιταγές για τους αιτητές διεθνούς προστασίας απεστάλησαν στους δικαιούχους στις 15/12/2020, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 17/12/2020.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κανείς συνταξιούχους με εισοδήματα κάτω των 710 ευρώ
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως χθες (21/12) η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ανακοίνωσε την αύξηση στα επιδόματα χαμηλοσυνταξιούχων, ούτως ώστε τα συνολικά εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων να μην είναι λιγότερα από 710 ευρώ μηνιαίως, ενώ για τα ζευγάρια συνταξιούχων να μην είναι λιγότερα από 1.271 ευρώ.

Αναλυτικά οι αυξήσεις στα εισοδήματα των συνταξιούχων στους ακόλουθους πίνακες:

Μονήρες Νοικοκυριό (όριο φτώχειας 2020 = €710) α

Νοικοκυριό με 2 Συνταξιούχους (όριο φτώχειας 2020 = €1.065 α

Μάριος Αδάμου
 
24957