Ποιές περιοχές προτίμησαν οι ντόπιοι για διακοπές στην Πάφο

Στο 20% οι πληρότητες του Αυγούστου στα ξενοδοχεία της Πάφου, εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Στο 20% θα κυμανθούν οι πληρότητες κατά τον μήνα Αύγουστο στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα ξενοδοχεία της Πάφου κινήθηκαν σε υψηλότερες πληρότητες τον μήνα του Αυγούστου σε σχέση με τον Ιούλιο, όμως  παρόλο που ο εγχώριος τουρισμός τίμησε τα ξενοδοχεία της Πάφου εντούτοις σημείωσε, δεν έγινε κατορθωτό να αγγίξουν οι πληρότητες τα υψηλά ποσοστά του συνηθισμένου Αυγούστου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης ο μέσος όρος των πληροτήτων τον Αύγουστο μήνα δεν θα υπερβεί το 20% .

>>> Διαβάστε ακόμη: Άνοιξαν θέσεις εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα-Όλες οι πληροφορίες

Αναφερόμενος στα ξενοδοχειακά καταλύματα του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτά κατέγραψαν υψηλότερες πληρότητες σε σχέση  με τα  τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στην Γεροσκήπου  και στην πόλη της Πάφου και τα λοιπά . Πρόσθεσε ωστόσο πως στην Πόλη Χρυσοχούς ο αριθμός κλινών είναι πολύ μικρότερος και συνεπώς παρατήρησε είναι πολύ ευκολότερο να καταγράψεις υψηλότερη πληρότητα. 

Ευελπιστούμε σημείωσε, ότι η αγγλική αγορά θα κινηθεί έστω και κάπως τέλος του Αυγούστου με αρχές του Σεπτεμβρίου για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες σε λειτουργία, προσθέτοντας ωστόσο πως ακόμη δεν έχουν  στοιχεία που να μας το επιβεβαιώνουν αυτό .

Για το πως θα κινηθεί η αγγλική αγορά,ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ είπε πως πιο συγκεκριμένες ενδείξεις θα υπάρξουν περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. 

Σε σχέση με το τριήμερο  του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 50%  ενώ ο μέσος ενός κανονικού Αυγούστου συμπεριλαμβανομένου και του Δεκαπενταύγουστου  τα προηγούμενα χρόνια, ήταν στο 50% ,  καταγράφοντας κατά συνέπεια  μεγάλη διαφορά. 

>>> Διαβάστε ακόμη:  Αυτοί είναι οι μισθοί ΠτΔ, ΠτΒ, Υπουργών και άλλων αξιωματούχων

Επιπρόσθετα σημείωσε , πως από τις πληροφορίες που λαμβάνει από την αγορά, οι Κύπριοι πελάτες των ξενοδοχείων έχουν μείνει ευχαριστημένοι με την εμπειρία τους στα ξενοδοχεία, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβάλει στο να επισκεφτούν εκ νέου τα ξενοδοχεία  της Πάφου για Σαββατοκύριακα και γενικά να υπάρξει μια πιο συχνή επισκεψιμότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Επαρχίας Πάφου και το μεταγενέστερο στάδιο .

Έχουν ανακαλύψει την επαρχία Πάφου και αυτά που προσφέρει, εκτιμώντας πως αυτό θα βοηθήσει να αναπτύξει η Πάφος μια καλύτερη δυναμική στα ξενοδοχεία της Πάφου και με τον ντόπιο τουρισμό, κατέληξε.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους 

 
14191