Ποιές σχολές θέλει το ΑΚΕΛ να εξαιρεθούν από το ΦΠΑ

«Το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω καταρτισμού του μητρώου το οποίο θα υποβληθεί στον Έφορο Φορολογίας»

Εξαίρεση σχολών μηχανικών και άλλων επαγγελμάτων από τον ΦΠΑ, όπως συμβαίνει και με άλλες σχολές, προνοεί πρόταση νόμου που κατέθεσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα και η οποία συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.
 
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πρότασης, ο κ. Κώστα μίλησε για αδικία σε βάρος των σχολών αυτών, οι οποίες επιβαρύνονται με ΦΠΑ, ενώ άλλες σχολές και κολλέγια εξαιρούνται.
 
Εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας δήλωσε ενώπιον της επιτροπής πως η πρόταση νόμου είναι πολύ γενικά διατυπωμένη και ότι πρέπει να υπάρξει ένας κατάλογος με τις σχολές αυτές, που να περιορίζει το εύρος της εφαρμογής.
 
Εξήγησε ότι οι σχολές μηχανικών αεροπλάνων, που εποπτεύονται από Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και οι σχολές ναυτικής εκπαίδευσης που υπάγονται στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσαν μητρώο στον Έφορο Φορολογίας για να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ.
 
Πάντως ο κ. Κώστα διερωτήθηκε γιατί να καταρτιστεί μητρώο, αφού υπάρχει νόμος περί μηχανοκινήτων οχημάτων και καθορίζει ποιοι δικαιούνται να πάρουν άδεια μηχανικού και ποιες είναι οι σχολές. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί όσοι επέλεξαν να καταρτιστούν στο επάγγελμα του μηχανικού να πληρώνουν περισσότερα, ενώ διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται μόνο στους μηχανικούς αυτοκινήτων, αλλά και σε ξυλουργούς και υδραυλικούς.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά σημείωσε ότι το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω καταρτισμού του μητρώου το οποίο θα υποβληθεί στον Έφορο Φορολογίας.

ΚΥΠΕ

 
21620