Ποινικοποίηση της μη καταβολής φόρου εισοδήματος, ζητά η ΣΕΚ

Τι αναφέρει η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωσή της εκφράσει την έντονη διαφωνία της με όσους επιχείρησαν στη Βουλή να τορπιλίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος.
 
Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, η μη πληρωμή του ΦΠΑ είναι ήδη ποινικό αδίκημα και η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο, καθίσταται επίσης, ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή επιβεβαιωμένου φόρου εισοδήματος. Προσθέτει ότι πρόκειται – ορθά – για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ευθυγραμμίσει τις δύο νομοθεσίες, ώστε να περιορισθεί η τεραστίων διαστάσεων φοροδιαφυγή που υπάρχει στην Κύπρο.

Αναφέρει επίσης ότι στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή (22/6/2020) δικηγόροι και λογιστές  αντέδρασαν κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου το οποίο φαίνεται ότι, προς το παρόν θα παγώσει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Αυτή η παγοποίηση που μπορεί να οδηγήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο στις ελληνικές καλένδες, είναι επικίνδυνη», αναφέρει η ΣΕΚ. Η κυβέρνηση, συνεχίζει, δια της πειθούς, οφείλει να πετύχει τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, γιατί όπως πολύ ορθά δήλωσε και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή σε συνέντευξη του στο «Φιλελεύθερο» στις 5 Ιουλίου 2020 «το υπουργείο εξακολουθεί να υποστηρίζει την αρχική θέση της ποινικοποίησης της μη καταβολής φόρου και θεωρούμε πως η αποτελεσματική είσπραξη των φόρων αποτελεί και απαίτηση της κοινωνίας».

Τέλος η ΣΕΚ αναφέρει ότι με το να αποδέχονται συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες ως ποινικό αδίκημα τη μη πληρωμή του ΦΠΑ αλλά να απορρίπτουν το ίδιο μέτρο για τη μη καταβολή επιβεβαιωμένου φόρου εισοδήματος, δεν πείθουν κανένα για τις αγαθές προθέσεις τους.
 
(ΚΥΠΕ)
 

Tags
 
10049
Thumbnail