Πολύ πιο λίγες οι Τροπολογίες φέτος για τον προϋπολογισμό 2023

Έκλεισε το deadline για τροπολογίες από τα κόμματα – Συζητούνται σήμερα (1/12) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα τεθούν σήμερα (1/12) οι τροπολογίες των κομμάτων αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2023.

 Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Brief ο αριθμός των τροπολογιών ενδεχομένως να είναι ο μισός σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2022 όπου είχαν κατατεθεί και ομαδοποιηθεί συνολικά 96 τροπολογίες από όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ. 

>>> Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός 2023 – Αυτούσιος όπως κατατέθηκε στη Βουλή <<<

Παράλληλα την ίδια στάση σχετικά με τις τροπολογίες φαίνεται πως θα ακολουθήσει και φέτος ο ΔΗΣΥ, ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με πηγές της Brief και το ΔΗΚΟ αναμένεται να καταθέσει κάπου μεταξύ 15 με 18 τροπολογίες, δηλαδή περίπου τις μισές σε σχέση με πέρυσι. 

Την ίδια ώρα θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Brief, η κυβέρνηση κατέθεσε τροποποιήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους €54,8 εκατ. (Διαβάστε το ΕΔΩ),

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Υπουργός Οικονομικών θα απευθύνει την Ομιλία του για τον προϋπολογισμό 2023 στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής, δηλαδή την Παρασκευή (2/1) και όχι κατά την τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού που θα διεξαχθεί ενώπιον της Ολομέλειας στις 5,6 και 7 Δεκεμβρίου. 

>>> Διαβάστε εδώ όλα όσα αφορούν τον προϋπολογισμό 2023 <<<

Επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου δεν θα προεδρεύσει ούτε στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας αλλά ούτε και κατά την τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, καθώς τις εν λόγω ημερομηνίες ο ΠτΔ θα απουσιάζει στο εξωτερικό και έτσι η ΠτΒ θα είναι Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας. Τη θέση της για τις πιο πάνω ημέρες στην Προεδρία της Βουλής θα αναλάβει – εκτός απροόπτου – ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. 

Χαράλαμπος Ζάκος
 
24612