Πολυκάρπου: Η ακρίβεια γιγαντώνεται - Η κυβέρνηση στον κόσμο της

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ άφησε την κοινωνία έρμαιο στην ακρίβεια και οδηγεί την οικονομία σε περιπέτειες»

«Οι πρόσφατες διαπιστώσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου ότι πρώτος κίνδυνος για την κυπριακή οικονομία είναι η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα, αντανακλούν αυτό που έτσι και αλλιώς βιώνει καθημερινά η κοινωνία. Ότι η ακρίβεια γιγαντώνεται και γονατίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε σε γραπτή του δήλωση ο Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: «Όχι» σε αιτήματα που οδηγούν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό <<<

Όπως σημείωσε ο κ. Πολυκάρπου, «η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στον κόσμο της και αρνείται τις ενδείξεις των οικονομικών δεικτών και κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει τις οικονομικές αναλύσεις και εκθέσεις. Κάθε μέρα που περνά δείχνει όλο και πιο έντονα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει την κοινωνία», συνεχίζοντας ότι διαφορετικά θα είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα υιοθετούσε μέτρα που το ΑΚΕΛ και η αντιπολίτευση με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν στη Βουλή και θα είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία για φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα της ενέργειας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Συναγερμού άφησε την κοινωνία έρμαιο στην ακρίβεια και οδηγεί την οικονομία σε περιπέτειες. Στους τελευταίους μήνες της θητείας της δεν μπορεί να δώσει καμιά ελπίδα και προοπτική στο λαό. Αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο με προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου», ανέφερε καταληκτικά.

 
24979