Πώς από 350 άτομα επιτρέπεται να δεχθείς 450 με τα νέα μέτρα

Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να αυξήσει τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων - Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους

<<<Αυτά είναι αναλυτικά τα νέα μέτρα και κίνητρα>>>

Αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους από 350 σε 450 πρόσωπα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, είναι ένα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα 16 Ιουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, για να του δίδεται σχετική έγκριση.

Στόχος της ανακοίνωσης των νέων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα είναι η αυστηριοποίησή τους για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, όπως ειπώθηκε στις ανακοινώσεις. 

Επίσης, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι.

Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός, ωστόσο, από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Όπως υπενθυμίζεται ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. 

 
14788