Πως κινήθηκε η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία

Ακίνητα €9,5 εκατ. πωλήθηκαν στην πρώτη e-δημοπρασία

H διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, BidX1, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Οκτωβρίου, την πρώτη της δημοπρασία πετυχαίνοντας την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκατομμυρίων. Η μέθοδος της BidX1 αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής από το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο page views από 98 διαφορετικές χώρες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο νησί έφερε η εταιρεία BidX1 η οποία είναι µια διεθνής, βραβευμένη εταιρεία διαδικτυακής αγοραπωλησίας ακινήτων, που αξιοποιεί την τεχνολογία, σκοπεύοντας να βελτιώσει την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων. 

Η πλατφόρμα της Bidx1 επιτρέπει την αγοραπωλησία ακινήτων διαδικτυακά, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο χρήστης, από οποιαδήποτε συσκευή, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, μέσω της διαδικασίας της πλειοδοσίας.

Σημειώνεται πως, οι υποψήφιοι αγοραστές για να είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία, θα έπρεπε μέχρι 22/10 να είχαν κάνει εγγραφή, να είχαν επιλέξει το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται και όταν είχε αρχίσει η δημοπρασία να καταθέσουν την ανάλογη προκαταβολή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη  δημοπρασία συμμετείχαν 220 εγγεγραμμένοι πλειοδότες, όλοι με βάση τους την Κύπρο, καταγράφοντας περίπου 2,000 προσφορές συνολικά. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για το κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1, στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας.  

Η ομάδα της BidX1 επίβλεψε  την πώληση 55 ακινήτων στην Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. «Η ποικιλία ακινήτων που διατίθενται προς πώληση μέσω της BidX1 δείχνει την ευελιξία της πλατφόρμας, αφού συμπεριλαμβάνει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και εμπορικά ακίνητα, όπως επίσης και οικόπεδα με προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση 

Ο κ. Ονησιφόρου δήλωσε: «Το λανσάρισμα της BidX1 στην Κύπρο φέτος σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των ακινήτων. Τις τελευταίες εβδομάδες σε συναντήσεις με πιθανούς αγοραστές κατά τη διάρκεια των ανοικτών επισκέψεων και συζητώντας μαζί τους για τα ακίνητα, έχω δει από πρώτο χέρι την ανάγκη για ένα εναλλακτικό μοντέλο συναλλαγής ακινήτων».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας, ο κ. Ονησιφόρου είπε: «Η αγορά των ακινήτων στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα δυναμική και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η ρευστότητα που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα χθες ήταν €36.2 εκατ., κάτι που υποδεικνύει τη σημαντική ζήτηση για νέες ευκαιρίες αγοράς ακινήτων».

«Η πλατφόρμα της Bidx1», συνέχισε, «βελτιστοποιεί την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων, κάτι που η τοπική αγορά φαίνεται να έχει εκτιμήσει, αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα που προσφέρει. Όπως και σε όλες τις άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση στον χώρο των ακινήτων, διευκολύνοντας την αγοραπωλησία ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρουμε και της εξειδίκευσής μας στον τομέα».

Πως κινήθηκαν οι τιμές των ακινήτων-Ενδεικτικά κάποιες από τις τιμές που πωλήθηκαν τα ακίνητα.

Το φθηνότερο ακίνητο που πωλήθηκε είναι οικόπεδο στον Μονιάτη που πωλήθηκε προς €37,000.

Την ψηλότερη τιμή έπιασε ένα  Κτίριο τεσσάρων επιπέδων που αποτελείται από υπόγειο, ένα κατάστημα στο ισόγειο με μεσοπάτωμα και τέσσερα γραφεία στον 1ο και 2ο όροφο. Η τιμή του έφτασε τα 910.000 €.
Βρίσκεται στην Ενορία Αγίου Γεωργίου, εντός του Δήμου Λεμεσού, Επαρχίας Λεμεσού.
Το ακίνητο εφάπτεται της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, περί τα 150 μ. νοτιοδυτικά του γηπέδου ποδοσφαίρου Τσιρίου, περί τα 150 μ. νότια του κύριου αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας – Πάφου και περί τα 150 μ. από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξης.
Ενώ ένα ακίνητο πωλήθηκε πριν την επιφυλασσόμενη τιμή στα €650,000. Πρόκειται για  γραφεία που βρίσκονται περίπου 750 μ. νότια από το Mall of Egkomi, περί τα 300 μ. βόρεια των υποστατικών της Κρατικής έκθεσης και περίπου 500 μ. ανατολικά της Λεωφόρου Ηρώων.

Μια εξοχική κατοικία έφτασε στα €615.000.  Πρόκειται  για εξοχική κατοικία 5 υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα στην Τάλα της επαρχίας Πάφου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τρία ακίνητα έμειναν στα αζήτητα. Πρόκειται για:
1.    Τρία τεμάχια στην περιοχή Βορόκλινη στην Λάρνακα που αποτελούνται από 2 x οικιστικά χωράφια (συνολικό εμβαδόν 2.309 τ.μ.) και 1 x οικιστικό οικόπεδο (συνολικό εμβαδόν 827 τ.μ.). Με επιφυλασσόμενη τιμή €190,000
2.    Χωράφι εμβαδού 10.703 τ.μ. με δυνατότητα ανάπτυξης κατοικιών στην Δρομολαξιά, Επαρχίας Λάρνακα με επιφυλασσόμενη τιμή  €345,000.
3.    Πρόκειται για γραφεία στον 6ο Όροφο στο κτίριο ‘Evagoras Complex’.Το ακίνητο βρίσκεται στην Ενορία Τριπιώτη, Δήμου Λευκωσίας. Με επιφυλασσόμενη τιμή  €380,000.

Ευαγόρας Προκοπίου
 
19943