Πόσα εκατομμύρια ξοδέψαμε το μήνα του Πάσχα στα κατεχόμενα

Τα λεφτά που διακινήθηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία

Σημαντικά και μεγάλα  ήταν και φέτος -για την πρώτη τετραμηνία του χρόνου- τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία μέσα από κυπριακές κάρτες την ώρα που αρκετά σημαντικά ποσά κινήθηκαν από τουρκικές κάρτες και στις ελεύθερες περιοχές.

Συγκεκριμένα,  € 5,915,746 ξοδέψαμε τους πρώτους 4 μήνες του 2019 στις κατεχόμενες περιοχές μέσα από τις κάρτες των κυπριακών τραπεζών, την ίδια στιγμή που μόνο τον Απρίλη τα ποσά ξεπέρασαν το 1 εκ. ευρώ φτάνοντας το € 1,765,051.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα ποσά αυτά βέβαια δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως το χρήμα που διακινείται στα κατεχόμενα αφού αρκετοί Ελληνοκύπριοι προτιμούν για τις συναλλαγές τους το ρευστό.

Παράλληλα αρκετές χιλιάδες ξοδέψαμε με κυπριακές κάρτες και στην Τουρκία. Συνολικά στην Τουρκία τους πρώτους 4 μήνες ξοδέψαμε μέσα από κυπριακές κάρτες ποσά που ξεπέρασαν το € 1 εκατομμύριο και έφτασαν  το  € 1,519,868. Παράλληλα, μόνο τον Απρίλιο- σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- φαίνεται να  ξοδέψαμε στην Τουρκία € 464,822.

Τουρκικές κάρτες στην Κύπρο

Σημαντικά ποσά – όπως προείπαμε - κινήθηκαν και στις ελεύθερες περιοχές από τουρκικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, πόσο της τάξης του  € 1,170,404 ξοδεύτηκε τον Απρίλιο από τουρκικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές ενώ συνολικά τους πρώτους 4  μήνες  κινήθηκαν € 5,205,681εκατομμύρια από κάρτες τουρκικών τραπεζών στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Αντρέας Πολυκάρπου
 
3462
Thumbnail

Το επίσημο αίτημα ολόκληρης της Επαρχίας Πάφου, με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, έθεσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για το θέμα της κατασκευής της Μαρίνας ώστε με το ίδιο έργο να κατασκευαστεί τόσο η Μαρίνα όσο και η προβλήτα. Ο κ . Φαίδωνος αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού που ξεκίνησε την διαδικασία για να βγεί σε προσφορές προκειμένου να βρεθεί εκείνος ο τεχνοκράτης και εκείνη η ομάδα ώστε να ετοιμάσει τους όρους για τις προσφορές για την νέα μαρίνα της Πάφου.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Τούτη  είπε, είναι η ώρα, ώστε  αυτός, που θα κερδίσει για να κατασκευάσει την Μαρίνα της Πάφου στην περιοχή των Ποτίμων μέσα στους όρους να συμπεριληφθεί και η κατασκευή προβλήτας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η κατασκευή τόσο της μαρίνας στην περιοχή Ποτίμων όσο και της προβλήτας στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου πρέπει να γίνουν από τον ίδιο προσφοροδότη, μέσα από την ίδια διαδικασία και αφού θα πάρει τεράστια κίνητρα πολεοδομικά και οικονομικά στα Πότιμα.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

 

ad2mobile

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος μέσα σε αυτές τις προσφορές και την διαδικασία να συμπεριληφθεί και η προβλήτα προσθέτοντας πως είναι ο μοναδικός τρόπος η Επαρχία Πάφου ταυτόχρονα με το ίδιο έργο να αποκτήσει και Μαρίνα και Προβλήτα. 

ΚΥΠΕ

article 1