Πόσα εκατομμύρια ξοδέψαμε το μήνα του Πάσχα στα κατεχόμενα

Τα λεφτά που διακινήθηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία

Σημαντικά και μεγάλα  ήταν και φέτος -για την πρώτη τετραμηνία του χρόνου- τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία μέσα από κυπριακές κάρτες την ώρα που αρκετά σημαντικά ποσά κινήθηκαν από τουρκικές κάρτες και στις ελεύθερες περιοχές.

Συγκεκριμένα,  € 5,915,746 ξοδέψαμε τους πρώτους 4 μήνες του 2019 στις κατεχόμενες περιοχές μέσα από τις κάρτες των κυπριακών τραπεζών, την ίδια στιγμή που μόνο τον Απρίλη τα ποσά ξεπέρασαν το 1 εκ. ευρώ φτάνοντας το € 1,765,051.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα ποσά αυτά βέβαια δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως το χρήμα που διακινείται στα κατεχόμενα αφού αρκετοί Ελληνοκύπριοι προτιμούν για τις συναλλαγές τους το ρευστό.

Παράλληλα αρκετές χιλιάδες ξοδέψαμε με κυπριακές κάρτες και στην Τουρκία. Συνολικά στην Τουρκία τους πρώτους 4 μήνες ξοδέψαμε μέσα από κυπριακές κάρτες ποσά που ξεπέρασαν το € 1 εκατομμύριο και έφτασαν  το  € 1,519,868. Παράλληλα, μόνο τον Απρίλιο- σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- φαίνεται να  ξοδέψαμε στην Τουρκία € 464,822.

Τουρκικές κάρτες στην Κύπρο

Σημαντικά ποσά – όπως προείπαμε - κινήθηκαν και στις ελεύθερες περιοχές από τουρκικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, πόσο της τάξης του  € 1,170,404 ξοδεύτηκε τον Απρίλιο από τουρκικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές ενώ συνολικά τους πρώτους 4  μήνες  κινήθηκαν € 5,205,681εκατομμύρια από κάρτες τουρκικών τραπεζών στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Αντρέας Πολυκάρπου
 
7338
Thumbnail
ad2mobile

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να προβεί σε καταβολή «προκαταβολής» για αριθμό ιατρών των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, με το πρόσχημα ότι αντιστοιχεί σε κίνητρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι αναγκάζεται να καταγγείλει τη συγκεκριμένη ενέργεια, επειδή ο ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά, «κατ´ επανάληψη εφαρμόζει την ίδια τακτική και  θέτει μονομερώς προς εφαρμογή δικές του αποφάσεις, που αφορούν εργασιακά θέματα, χωρίς να έχει προηγηθεί η προαπαιτούμενη επίτευξη συμφωνίας σε συνδικαλιστικό επίπεδο, γεγονός πρωτόγνωρο».

ad1mobile

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Επιπλέον, αναφέρει πως «το περιεχόμενο, όπως και η ετσιθελική εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, επιβεβαιώνει δυστυχώς τη μη αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καθώς και τη μη αντίληψη εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διοίκησης, όπως και τις επιπτώσεις».

Τέλος, σημειώνει ότι «ως συνδικαλιστική οργάνωση διατηρεί το αναφαίρετο της δικαίωμα να ενεργήσει πλέον, αναλόγως των πράξεων της εργοδοτικής πλευράς».

ΚΥΠΕ

article 1