Πόσοι άνεργοι κλήθηκαν για συνέντευξη σε Λεμεσό και Πάφο

Σήμερα (10/2) και αύριο (11/2) οι συνεντεύξεις ανέργων σε Λεμεσό και Πάφο – Πόσοι κλήθηκαν για συνέντευξη – Από βδομάδας στην Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Άρχισαν από σήμερα (10/2) στις 8:30 το πρωί οι συνεντεύξεις ανέργων, ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Μιλώντας στην Brief, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι σήμερα Πέμπτη (10/2) και αύριο Παρασκευή (11/2) γίνονται συνεντεύξεις εγγεγραμμένων ανέργων στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με συνολικά 640 άτομα στην Επαρχία Λεμεσού και 990 στην Επαρχία της Πάφου να έχουν κληθεί για συνέντευξη.

Όταν τελειώσουν οι συνεντεύξεις σε αυτές τις 2 επαρχίες, αναμένεται από βδομάδας να συνεχίσουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Εργασίας: «Αυτές οι 3 είναι οι επαρχίες που παρουσιάζουν πρόβλημα ή τουλάχιστον που δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα. Στην Λευκωσία δεν είχαμε αιτήματα που να δικαιολογούν ομαδική συνέντευξη μέχρι στιγμής. Τα αιτήματα στην Λευκωσία ανέρχονταν σε διψήφιο αριθμό ενώ στις άλλες επαρχίες σε τριψήφιους και τετραψήφιους αριθμούς», εξήγησε.

Ενόψει των σημερινών και αυριανών συνεντεύξεων, το Τμήμα Εργασίας απέστειλε γραπτό μήνυμα για διευθέτηση ραντεβού σε όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου: «Στείλαμε sms γιατί έπρεπε να ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, για να διευθετηθεί ραντεβού, να έρχονται σε συγκεκριμένους χρόνους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός».

Καταληκτικά, ερωτηθείς αν υπήρξε ενδιαφέρον από τους ανέργους, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπήρξε καλή προσέλευση αλλά υπήρχαν περιπτώσεις όπου άτομα πήγαν για συνέντευξη σε άλλες ώρες από  αυτές που αναγράφονταν στο γραπτό μήνυμα.

Κυπριάνα Σταύρου
 
21596