Πόσοι υπέβαλαν τις φορολογικές δηλώσεις τους μέχρι τις 30/11

Που ήταν τελική ημερομηνία για εμπρόθεση υποβολή φορολογικής, πριν την παράταση που τελικά δόθηκε

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Γύρω στις 270.000 είναι οι φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021 σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Βusiness Hour By Brief, η Α΄ Λειτουργός του τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου, προσθέτοντας πως «συγκριτικά με την περσινή χρονιά είναι κοντά στο 90%», σημείωσε.

Μάλιστα η κα. Ιωάννου σημείωσε ότι στις 29 και 30 Νοεμβρίου παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα στο σύστημα από πολίτες που έσπευσαν να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση, καθώς η τελική ημερομηνία για εμπρόθεση υποβολή φορολογικής δήλωσης ήταν η 30η Νοεμβρίου. Μάλιστα, 30.000 πολίτες προσπάθησαν να υποβάλουν φορολογική δήλωση στις 30/11.

Επομένως , «κρίθηκε σκόπιμο από τον Υπουργό Οικονομικών να δοθεί η ευχέρεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, χωρίς την επιβολή διοικητικού πρόστιμου και αφορά τόσο την δήλωση ατόμου όσο και άλλες δηλώσεις που είχαν καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου», ανέφερε η κα. Ιωάννου.
Πότε δεν πληρώνεις πρόστιμο παρά την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι πρέπει να υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις εμπρόθεσμα για να μην επιβαρυνθεί με το διοικητικό πρόστιμο των €100.

Οι φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά και αφορά πολίτες με εισοδήματα άνω των €19.500, θα επιβαρυνθούν με το διοικητικό πρόστιμο των €100. Εντούτοις, όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα την αίτηση τους αλλά δεν ήταν υποχρεωμένοι, καθώς τα εισοδήματα τους δεν ξεπερνούσαν τις €19.500, δεν θα επιβαρυνθούν με το διοικητικό πρόστιμο, τόνισε η κα. Ιωάννου. 

Πόσες φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να υποβληθούν

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποσοστά καθώς κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν. «Για παράδειγμα, κάποιοι οι οποίοι έπρεπε να υποβάλουν δήλωση το 2019 (τα εισοδήματα τους ξεπερνούσαν τις €19.500), ίσως να μην υποχρεούνται και φέτος αν τα εισοδήματα τους είναι λιγότερα από €19.500», ανέφερε. 

Επίσης, εκτιμάται ότι μπορεί ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων να είναι διαφορετικός από πέρσι λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε μέσα στο 2020 εξαιτίας της πανδημίας, καθώς κάποιες επιχειρήσεις έκλεισαν ή κάποιοι ήταν λήπτες επιδομάτων τα οποία δεν θεωρούνται εισοδήματα.

Δείτε όσα δήλωσε στην εκπομπή Business Hour By Brief η κα. Ειρήνη Ιωάννου:

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

 
17421