Πότε θα πάρεις τις €9.000 για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υποβολή αίτησης για χορηγία ηλεκτρικού οχήματος

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται η πολιτική της κυβέρνησης για μετάβαση στις πράσινες μεταφορές και στη βιώσιμη κινητικότητα.

Ανοιχτή είναι από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για όσους ιδιώτες, επαγγελματίες ή νομικά πρόσωπα επιθυμούν ν’ αγοράσουν καινούργιο ή μεταχειρισμένο ηλεκτρικό όχημα. 

Όποιος αιτητής το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα ν’ αποσύρει παλαιό όχημα, μεγαλύτερο των 12 ετών, και να λάβει επιπλέον χορηγία ύψους €1.000. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας. 


Εφόσον δοθεί προέγκριση της αίτησης, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να προσκομίσει αποδεικτικά παραγγελίας του ηλεκτρικού οχήματος και χρονικό περιθώριο 12 μηνών για εγγραφή του ηλεκτρικού οχήματος. Η χορηγία δίνεται με την εγγραφή του οχήματος, εντός των 12 μηνών από την προέγκριση.

Πρόκειται για την Α’ Φάση των Σχεδίων Χορηγίας Ηλεκτρικών Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπει παραχώρηση χορηγιών συνολικού ποσού μέχρι και €8 εκ.

Περισσότερα στο βίντεο: