Πρατήρια: Μείωση 60-70% στον κύκλο εργασιών τους

Οι πρατηριούχοι τονίζουν την ανάγκη κλεισίματος των shops που διαθέτουν λόγω κορωνοϊού

Μείωση της τάξεως του 60% με 70% παρουσιάζει ο κύκλος εργασιών των πρατηρίων μετά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις διακινήσεις πολιτών, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανο Στεφάνου, να τονίζει την ανάγκη κλεισίματος των shops που διαθέτουν, προκειμένου να σπάσει και μία πιθανή αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα κι ερωτηθείς από την Brief εάν παρατηρείται σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών των πρατηρίων, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις διακινήσεις πολιτών, ο κ. Στεφάνου αφού απάντησε καταφατικά λέγοντας πως «είναι πολύ ασήμαντος», ενώ εκτίμησε ότι η μείωση αγγίζει το 60% με 70% ή και περισσότερο. 

Με δεδομένου τούτου, συνέχισε, «εισηγούμαστε όπως, από την στιγμή που έχει τερματιστεί η λειτουργία των πλυντηρίων στα πρατήρια, να κλείσουν και τα shop από τα οποία μπορούν πολίτες να προμηθευτούν κάποια προϊόντα, όπως καφέ, κ.ά.».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η εισήγηση αυτή, είπε, έχει υποβληθεί και στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως το κλείσιμο των shop κρίνεται αναγκαίο και για λόγους ασφαλείας και υγείας λόγω και του κορωνοϊού. 

Όπως εξήγησε, «από την στιγμή που τα shops παραμένουν ανοικτά, μπορούν όσοι προσέρχονται στα πρατήρια για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους, να κατέβουν από το όχημά τους να αγοράσουν οτιδήποτε και να πιάσουν κουβέντα με το προσωπικό ή άλλα άτομα».

«Θέση μας είναι ότι δεν χρειάζεται να κατεβαίνει ο κόσμος από τα οχήματα του και να πηγαίνει στα shops. Μπορούμε να τον εξυπηρετούμε έξω, από τις αντλίες, όπου θα έρχεται ο πελάτης, θα έχουμε άτομα στους χρηματοδέκτες, θα τους δίνουν τα λεφτά για την αξία των καυσίμων που θα θέλουν να προμηθευτούν και να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους και να φεύγουν», εξήγησε περαιτέρω. 

Επιπρόσθετα, είπε, από την στιγμή που το κράτος διαμηνύει πως θέλει να σπάσει την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού, «εμείς λέμε πως πρέπει να κλείσουν και τα shops, τα οποία αποτελούν μία ενδεχόμενη αλυσίδα μετάδοσης του ιού, από την στιγμή που οι καταναλωτές μπορούν να εισέρχονται σε αυτά». 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Συνεπώς, τονίζω, προκειμένου να βοηθήσουμε να σπάσει αυτή η αλυσίδα, εισηγηθήκαμε το κλείσιμο των shops όχι των πρατηρίων, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα έχουν απρόσκοπτη τροφοδοσία», υπογράμμισε ακόμη.

«Με το κλείσιμο των shops θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους, τόσο του κοινού όσο και του προσωπικού που εργάζεται στα πρατήρια, ενώ θα αποσυμφορήσουμε και τα σημεία συνάντησης του κόσμου που ενδεχομένως να αποτελέσουν και αλυσίδα μετάδοσης του ιού», κατέληξε.
 

Μάριος Αδάμου
 
10788
Thumbnail