Πρατηριούχοι: Έρχεται και νέα μείωση 10 σεντ στην τιμή καυσίμων

Μειώνεται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Δηλώσεις προέδρου Πρατηριούχων Σάββα Προκοπίου στην Brief

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Συνολικά 10 σεντ έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των καυσίμων, δίνοντας έτσι μικρές ανάσες στις τσέπες των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Σάββας Προκοπίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Business Hour by Brief και εκτίμησε ότι οι τιμές θα μειωθούν το επόμενο διάστημα για ακόμη 8-10 σεντ.

Σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί περίπου 25-30 σεντ ανά λίτρο. Τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω μείωση της τάξης των 5-10 σεντ.

Περιμένουν απάντηση από ΕΕ για τα καύσιμα από κατεχόμενα

Την Κυπριακή Δημοκρατία για την εμπορία καυσίμων από τα κατεχόμενα κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων, μέσω επιστολής 100 συνολικά σελίδων.

Ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι περιμένουν απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Η θέση μας είναι ότι εάν θέλει το κράτος, είναι 24 ώρες διαδικασία για να σταματήσεις. Το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα με την προμήθεια των καυσίμων και το τι αποτελέσματα έχει για όλους εμάς, έχει μεγάλο αντίκτυπο και αυτό θα μεταφερθεί και στο κράτος σε βάθος χρόνου. Κατ’επέκταση θα μεταφερθεί σε όλους τους πολίτες της χώρας, γιατί θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε όλες αυτές τις απώλειες».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα και με τον κ. Προκοπίου, λόγω της μη τήρησης του κανονισμού της πράσινης γραμμής, χάνονται €180 εκατ.

Έχουμε 330 πρατήρια στην Κύπρο

Υπεράριθμο χαρακτήρισε τον αριθμό των πρατηρίων που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο ο κ. Προκοπίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να ήταν λιγότερος. «Τα τελευταία 12 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των πρατηρίων. Ήμασταν στα 210 πρατήρια και φτάσαμε τα 330. Ευτυχώς αυτή η αυξητική τάση έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Καταληκτικά επεσήμανε πως ελάχιστα είναι τα πρατήρια τα οποία έβαλαν λουκέτο προς το παρόν, ωστόσο εκτίμησε πως τους επόμενους 12-24 μήνες θα κλείσουν κι άλλα πρατήρια. «Υπάρχει μια τάση από πρατηριούχους, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδικασίες για πώληση της επιχείρησής τους γιατί είναι ασύμφοροι».

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Σάββας Προκοπίου

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

 
24567